Musta hevonen, joka tiputti varmat voittajat

Kuluneet viikot ovat jälleen järjestelleet huippu-urheilun nokkimisjärjestystä uuteen uskoon. Nykyisistä tähdistä on tullut entisiä, kun puskista on tullut tekijä, johon kukaan ei ensi alkuun uskonut, mutta jota koko maailma nyt kumartaa. Samaa ilmiötä on nähtävissä liike-elämässä, niin yritysten kun johtajien osalta.

Maailma muuttuu huikeaa vaihtua. Jos olet tänään juhlittu sankari, voi olla, että huomenna sinua ei kukaan enää muista. Eilisen teot eivät kehittyvässä maailmassa paljoa painoa saa. Pahinta mitä voit huipulla ollessasi tehdä, on jäädä laakereille lepäilemään. Se on pahinta itsepetosta mitä voit harjoittaa. Toki onnistumisia saa ja pitää juhlia. Mutta tenniksen termein, irtoa pisteestä. Sinun pitää olla huomenna parempi kuin tänään. Muuten hukka perii, tai ainakin kilpailijat suhaavat oikealta ja vasemmalta ohi, sinun ihmetellessä mitä tapahtui.

Miten sitten päästä ja pysyä huipulla? Määrittele tavoitteesi, tee systemaattisesti töitä tavoitteita kohti ja korjaa kurssiasi jatkuvasti. Ole valmis maksamaan se hinta minkä menestys vaatii. Sillä jos et ole, voit olla varma siitä, että niitä löytyy jotka ovat hintaa valmiita maksamaan. Menestys ei tule ilmaiseksi. Se tarkoittaa myös sitä, että jokaisella on mahdollisuus pärjätä siinä missä haluaa tulla hyväksi. Vaikka käteen jaetut kortit eivät alussa olleetkaan ne parhaat mahdolliset, älä jää tuleen makaamaan vaan tee elämästi itsesi näköinen menestystarina.

Sinä ratkaiset miten menestyt elämässä. Aivan kuten urheilija päättää olla lajissaan maailman paras. Saattaa olla, että sinä olet tulevaisuuden musta hevonen. Se jota kukaan ei etukäteen veikannut voittajaksi, mutta joka hämmästytti kaikki. Laita kaikki peliin. Se minkä pystyt ajattelemaan, on mahdollista.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä