Myyjä joka ei koskaan soittanut takaisin, vaikka lupasi

En koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä typeryyttä ja arroganssia, mitä moni myyjä harjoittaa joko hölmöyttään tai laiskuuttaan. Herätetään asiakkaan kiinnostus. Saadaan tapaaminen kalenteriin. Hurmataan asiakas. Asiakas pyytää ehdotusta. Myyjä lupaa palata. Ja sitten, täydellinen radiohiljaisuus. Asiakas odottaa. Asiakas vittuuntuu. Myyjä mokasi, ja pahasti.

Jos luulit, että tämä on ongelma vain puhelinmyynnissä tai muussa matalaman arvon tuotteiden ja palveluiden myynnissä, olet väärässä. Sattuu sitä nimittäin paremmissakin piireissä. Niin hurjia juttuja kuulen niin omilta asiakkailta, potentiaalisilta sellaisilta kuin mitä olen itse saanut kokea.

Ei ole esimerkiksi pitkä aika siitä, kun eräs kilpailijamme oli lähestynyt asiakastamme myynnillisellä puheella. Asiakas oli hänet vastaan ottanut. Kuunnellut mitä asiantuntijamyyjällä oli tarjota, ja pyytänyt sitten ehdotuksen etenemisestä. Konsultti lupasi palata pikimmiten. Nyt pari kuukautta myöhemmin asiakas odottaa edelleen sitä ehdotusta. Ja on niin näreissään, että kertoo tätä tarinaa usealle ympärillään saatesanoilla ”en osta niiltä koskaan mitään”.

Itse kävin muutama viikko sitten erään suuren pankkiiriliikkeen sijoitusasiasiantuntijaa tapaamassa. Kaveri oli käyttänyt paljon aikaa, vaivaa ja energiaa siihen, että sai minut paikanpäälle tapaamiseen. Tapaaminenkin meni mukavasti. Jopa niin hyvin, että innostuin, ja sain tunteen, että tämän talon ja kyseisen kaverin kanssa voisin tehdä yhteistyötä. Pyysin konkreettisen ehdotuksen. Kaveri lupasi palata mailitse pikimmiten. Sitä mailia odottelen edelleen. Olen jo kypsä. Ja jos vittumainen haluaisin olla, olisin yhteydessä tästä asiasta kyseisen putkan toimariin, jonka satun tuntemaan.

Hyvä myyjä: jos lupaat asiakkaalle, että palaat asiaan, tee se! Jos et aio palata asiaan, kerro sekin. Säästetään puolin ja toisin aikaa ja turhaa tatin kasvamista otsaan. Pettynyt potentiaalinen asiakas on nimittäin siitä ikävä otus, että hän kertoo velttoudestasi muille.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä