Myyjän tärkeimpiä ominaisuuksia – hyvä itseluottamus

Vaikeina aikoina moni myyjä valuu epätoivon kuiluun. Kauppa ei käy. Se tuntuu ja näkyy habituksessa. Sen näkee myös asiakas. Hän haistaa veren. Myyjän on pakko saada kauppa kotiin. Se johtaa epätoivoon. Se johtaa asiakkaan jokaiseen pyyntöön suostumiseen. Alennuksiin jotka sulattavat katteen. Vallan siirtymiseen asiakkaalle, joka hyödyntää jokaisen tilanteen.

Parhaimmillaan olet kuin raskaansarjan nyrkkeilijä, joka on astumassa kehään. Itseluottamuksesi on kunnossa. Vastustajasi ei pysty sitä mitenkään horjuttamaan. Menet kehään murskataksesi vastustajan. Et anteeksi pyytelemään. Tiedät, että selviydyt mistä tahansa tilanteesta kenen kanssa tahansa voittajana.

Pahimmillaan, olet kuin alistettu koira. Otus jolta on riistetty itsemääräämisoikeus. Jonka itseluottamus on tungettu maan rakoon, syvälle. Tulet paikalle valmiiksi selkä kyyryssä. Säikkynä. Valmiina ottamaan vastaan sen luun, mikä sinulle ollaan nurkkaan heittämässä.

Myynti on fiilislaji. Hyvänä päivänä ja hyvässä hapessa menet vaikka seinästä läpi. Myyt eskimoille jäätä. Aavikon asukkaille hiekkaa. MIkään ei pidättele sinua. Olet valmis tekemään kaupan ja asiakkaan eteen mitä tahansa vaaditaankaan. Olet kuningas omassa valtakunnassasi. Asiakkaiden ja kilpailijoiden kunnioittama. Mies tai nainen jota arvostetaan.

Pidä huoli itseluottamuksestasi heikkoinakin hetkinä. Vaikka fiilis olisi paska, ei osaamisesi ole mihinkään kadonnut. Yritä vielä. Ahkera palkitaan.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä