Neljä asiaa jotka muuttavat elämäsi suunnan

Sanotaan, että kaikkein yksinkertaisimmat ideat ovat yleensä niitä kaikkein toimivimpia. Miksi kuitenkin pidämme usein itsepintaisesti kiinni asioista jotka eivät toimi, vievät meitä kauemmaksi, eivät lähemmäksi tavoitteitamme, ja pahimmassa tapauksessa estävät meitä kasvamasta ammattilaisina ja ihmisinä?

Opin elokuussa itsensä kehittämisen ja johtamisen gurulta Brian Tracyltä seuraavan, hyvinkin yksinkertaisen tavan muuttaa elämän suuntaan. Noudattamalla näitä neljää asiaa saavutat hyvinkin lyhyessä aikataulussa uskomattomia tuloksia. Ainoa mitä sinun pitää tehdä, on hypätä epämukavuusalueelle ja haastaa olemassa oleva tilasi. Tarkastella asioita ulkopuolisen silmin, ja rehellisesti arvioida, teetkö sitä mitä sinun pitää tehdä jotta pääset tavoitteisiin.

Neljä asiaa jotka muuttavat elämäsi suunnan ovat:
1. Tee jotain/joitakin asioita enemmän
2. Tee jotain/joitakin asioita vähemmän
3. Tee jotain uutta/erilaista
4. Lopeta jonkin/joidenkin asioiden tekeminen kokonaan

Olen itse noudattanut yllämainittuja ohjeita elokuusta lähtien. Näin olen omaa elämääni muuttanut.

Teen jotain asiaa enemmän
Opiskelen nykyään uusia asioita vähintään tunnin päivässä, usein useita tunteja. Näin varmistan, että minulla on aina uusimmat tiedot ja valmiudet käyttää näitä ammatissani. Opiskelemalla vähintään tunnin päivässä opin uusi asioita seitsemän tuntia viikossa, kolmekymmentä viisi tuntia kuukaudessa, josta tulee neljäsataa kaksikymmentä tuntia vuodessa. Ja tämä kaikki panostamalla vain tunti päivässä. Opiskelu on mielen dopingia joka pitää aivotoiminnan virkeänä.

Teen jotain asiaa vähemmän
Kun rehellisesti analysoin ajankäyttöäni huomasin, että roikun netissä ja makaan telkkarin edessä aivan turhan paljon. Siksi päätin, että näiden asioiden vuoksi en enää liikaa tuhlaa kallisarvoista aikaani. Vapautuneen ajan käytän opiskeluun, urheiluun ja elämästä nauttimiseen yhdessä perheeni kanssa.

Teen jotain uutta ja erilaista
Päätin, että sykysyn aikana osa blogeistani tulee olemaan video-muodossa. Näitä tehdään parhaillaan ja ensimmäiset saadaan ulos vielä syyskuun aikana. Hiukka jännittää mitä tuleman pitää, mutta ilman riskinottoa et saavuta mitään.

Lopetan jonkin asian tekemisen
Päätin lopettaa turhan murehtimisen ja stressaamisen. Toki kassavirrasta pitää aina olla huolissaan, mutta mailaa ei saa puristaa yhtään liikaa. Jos sitä teet, eivät tulokset ole lähellekkään niin hyviä kun jos olet rennossa olotilassa. Vireystasoni on tämän päätöksen myötä kasvanut huikeasti.

Tee oma listasi tänään. Mieti mitä voit tehdä enemmän, mitä vähemmän, mitä uutta voisit tehdä, mitä sinun kannattaa lopettaa kokona

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
5 kommenttia kohteessa “Neljä asiaa jotka muuttavat elämäsi suunnan
 1. Harri Huru says:

  Hyvä kirjoitus eikä ohjeita ole kovin vaikea noudattaa. Itse opettelen sanomaan EI. Se tuntuu vaikealta mutta, kun arvotan vaihtoehtoja se menee helpommin ja tätä kautta esim. perhe saa enemmän aikaani.

 2. Christoffer Nordberg says:

  Kiitos kommentista Harri. Ei on hyvä sana aina välillä 🙂

 3. Käännän nyt asiat päälaelleen, miksi? Sen huomaat kun luet kommenttini.

  Kohta 1. Tärkeintä on, että teet asioita VÄHEMMÄN!
  Kohta 2. Huomaat että teet OIKEITA asioita ENEMMÄN!
  Kohta 2. Lopeta TURHA tekeminen!
  Kohta 4. Huomaat tekeväsi jotain UUTTA!

  Sorry, mutta näin se vain menee, ei kuten ehdotettu “Brian Tracyltä”, sillä ihmisen kapasiteettia ohjaa aika ja se, että aikaa, “omaa pääomaa” ohjataan oikeaan suuntaan.

  Kiitos odotan vastaväitteitä.

 4. Mr. Harri Huru

  Opettele sanomaan KYLLÄ ja jos katsoit kommenttini tiedät missä kohtaa sanot KYLLÄ ja sitten voit sanoa EI.

  Tässä pohdittavaa;-)

 5. Christoffer Nordberg says:

  Kiitos Ilmo kommentistasi. En ikävä kyllä saa ihan kiinni siitä koska mielestäni kirjoitat ihan samaa kun mitä itse kirjoitin. Ainakin ajatustasolla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä