Nosta elämänlaatuasi, ryhdy yrittäjäksi

Mitä jos kaikki olisi mahdollista? Saisit tilaisuuden tehdä juuri sitä mitä haluaisit, ja tietäisit että homma menee täysillä maaliin. Sen sijaan, että istut aamuruhkassa matkalla turhanpäiväiseen sisäiseen palaveriin, jossa käydään samaa agendalla ollutta asiaa läpi jo viidettä kertaa ilman mainittavaa edistymistä, voisit käyttää aamusi vaikkapa lenkillä koirasi kanssa. Et joutuisi anomaan lomia esimieheltäsi, ja laskemaan monta päivää on vielä pitämättä. Päättäisit itse omasta aikataulustasi ilman, että olet kalenterin orja jonka aikaa muut hallitsevat. Tekisit juuri ne työt ja projektit jossa koet pystyväsi antamaan parhaan vastineen maksavalle asiakkaalle. Et odottaisi tulevia lomia kun ylösnousemusta stressaavan arjen keskellä, vaan elämäsi soljuisi harmoniassa kun vietät välillä aikaa asiakkaiden kanssa, välillä leväten palmun alla Välimeren rannoilla. Liian hyvää ollakseen totta? Kenties, mutta minä elän tätä elämää jo.

Puhun yrittäjyydestä. Elämäntavasta joka mahdollistaa sen, että teet juuri sitä mitä haluat. En väitä, että tällä tavalla mikään tulee helpolla. Itse vaihdon kymmenentuhannen euron kuukausipalkan erittäin epävarmaan tulevaisuuteen reilut neljä vuotta sitten. Voit arvata, että jouduin käymään itseni kanssani keskustelun jos toisen, kun mietin sitä mitä seuraavaksi teen. Otanko vastaan hyvin palkatun ja mielenkiintoisen tehtävän, tai hyppään alas kalliolta ja luotan siihen että varjo avautuu ja kantaa? Ja vielä toimialalla joka sakkaa pahimmillaan kymmeniä prosentteja bruttokansantuotteen laskiessa muutaman prosentin verran. Jossain sisimmässä kuitenkin oli tunne, että nyt jos koskaan on oikea hetki tehdä se mistä on haaveillut. En väitä, etteikö olisi ollut aamuja ja yön synkkiä tunteja, jolloin olen miettinyt valintani järkevyyttä ja sitä onko tämä oikeasti minun juttu. Mutta kun laitan kaikki punnukset vaalle, näyttää lopputulema kuitenkin siltä, että positiivisella puolella ollaan ja isosti. Tämä työ vaatii jääräpäisyyttä ja kovaa päätä. Kykyä hallita tunteensa tavalla, jossa ei koskaan lopeta uskomasta itseensä ja siihen mitä on tekemässä. Tahtoa mennä läpi vaikka kiviseinästä jos tavoitteen saavuttaminen sen vaatii. Halua tehdä uhrauksia tässä hetkessä, jotta voi nauttia palkinnosta, siitä isosta, myöhemmin. Intuitiota tehdä päätöksiä kun edessä on vaan epävarmuutta ja useita eri mahdollisuuksia. Voimaa herätä joka aamu tilanteeseen jossa tänäänkin minun on ansaittava oma paikkani ja leipäni sillä osaamisella mitä minulla on. Tinkimätöntä asennetta olla paras siinä mitä tekee, tavalla joka hyödyttää asiakasta. Onnistumisen hetkistä nauttimista, niistä pienistäkin jotka vievät asioita nykäyksen eteenpäin.

Maailma on täynnä epävarmuutta, mutta samalla mahdollisuuksia. Sellaisia jotka vain odottavat ottajaansa. Sellaista kuin sinä, jolla on unelma. Unelma jostakin muusta kuin heräämisestä kello kuusi ja rahautumisesta konttorille. Palvelemaan muita, samalla itsensä unohtaen. On sinun päätettävissä onko lasi puoliksi tyhjä, vai puoliksi täynnä. Tänään vietetään yrittäjän päivää. Vietätkö sinä sitä ensi vuonna kanssani oman yrityksesi merkeissä? Sitä odotellessa hattu päästä heille jotka pyörittävät niitä 250.000 alle kymmenen hengen yritystä. Niitä, jotka työllistävät suurimman osan Suomalaisista.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä