Ole askeleen tai kaksi asiakasta edellä

Mielestäni meistä jokainen, yrityksestä tai toimialasta riippumatta, on palveluammatissa. Asiakas on se kuningas tai kuningatar jota palvelemme, ja jonka tyytyväisyydestä riippuu oman liiketoimintamme menestys. Siksi on syytä pohtia miten varmistamme, että edustamamme yrityksen palvelu on sitä tasoa, että siitä ollaan valminta maksamaan lisäarvoa. Haittaa ei tietenkään ole myöskään siitä, että tyytyväiset asiakkaat ovat valmiita meitä muille kehumaan, näin saamma uusia asiakkaita hurmattavaksi.

Miten sitten pitää huoli siitä, että asiakas on tyytyväinen? Yksi asia on tietenkin pyrkiä aina siihen, että palvelu on sataprosenttisella tasolla. Se on perusasia josta pitää aina pitää kiinni. Kirsikka kakun päällä, ja se mikä saa asiakkaan erittäin tyytyväiseksi, on pyrkiä satakymmenprosenttiseen palvelutasoon. Siis aina tehdä enemmän kuin mitä asiakas odotti.

Omasta liiketoiminnasta katsoen, ostavat asiakkaamme substanssin lisäksi aina projektin läpiviennin helpoutta. Siis sitä, että emme yhteistyön aikana rasita heitä tai heidän organisaatiotaan turhaan ja turhilla asioilla. Otamme projektin omiin käsiimme ja viemme sen alusta loppuun asti eleettömän tyylikkäästi.

Usein käy niin, että asiakas hämmästyy sitä, miten nopeasti, tehokkasti ja osumatarkasti saamme asiat maaliin. Pyrimme nimittäin aina siihen, että olemme askeleen tai kaksi asiakasta edellä. Ei siksi, että haluemme asioilla briljeerata. Vaan siksi, että on mielestäni meidän asiamme ennakoita tulevaa niin hyvin kuin mahdollista. Ja näin helpottaa asiakkaan kiireistä arkea.

Asiakas ostaa sinulta asiantuntijuutta. Siksi on tärkeää, että toimit kuten asiantuntija. Sellainen joka ennakoi ja päättää asioita jo ennen kuin ne tulevat vastaan.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä