“Olemme yksi toimialan johtavista yrityksistä…”

Monia yrityksiä vaivaa suomalainen vaatimattomuus. Vaikka oltaisiin parasta mitä maailmalla on asiakkaalle tarjota, katsotaan ujosti omiin kengänkärkiin, ja mumistaan jotain epämääräistä siitä, miksi asiakkaan kannattaa hurmaantua meistä ja meidän tuotteista tai palveluista. Vanha kansanviisaus senkin sanoo: vaatimattomuus kaunistaa.

Ikävä kyllä reaalimaailma ei tätä vanhaa kansanviisautta vaatimattomuudesta kumarra. Totuus kun on se, että jos emme erotu tai viestimme ei ketään ärsytä, ei meitä käytännössä ole olemassa. Sulaudumme harmaaseen massaan. Muutumme tapetiksi. Hukumme niihin satoihin tuhansiin viesteihin, jotka asiakas päivittäin eri medioissa ja kanavissa kohtaa. Jos olemme yksi muista, emme ole asiakkaalle kiinnostava.

Kun kerran näin on, miksi sitten monet firmat kehuvat olevansa yksi parhaista, kun asiakas taas haluaa ostaa parhaalta? Vai miten ajattelet itse: haluaisitko asioida yhdessä parhaista sairaaloista vai siinä parhaassa silloin kun on tosi kyse. Arvaan jo mitä mietit.

Suosittelen reipasta tason nostoa, mitä tulee strategiaan kommunikoimiseen kirkkaan tarinan kautta. On ihan ok kertoa olevansa maailman paras. Ja jos joku kilpailija tästä johtuen nostaa hiukan kulmiaan, sen parempi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä