Oletko johtajana rauhallisen itsevarma?

Ei haittaa vaikka et omista koiraa. Suosittelen silti tutustumaan Cesar Millanin, eli Koirakuiskaajan TV-ohjelmiin ja kirjoihin. Kirjoista suosittelen erityisesti tuotosta nimeltään ”Laumanjohtaja”. Kirjan otsikko kertoo jo pitkälti siitä, mitä sisältöä on odotettavissa. Kirjan parasta antia on se, että oppeja voi koirien lisäksi soveltaa suoraan ihmisiin. Esimerkiksi lapsiin, tai tässä meidän kontekstissa ihmisiin joita johtaa. Kuten koira, myös ihminen on eläin. Ja siksi meidän pitää muistaa muutamia perussääntöjä. Jos omistat koiran, aukeavat seuraavat asiat varmasti sinulle helpommin. Jos et, voit kenties kyseenalaistaa asioita. Mutta ei se mitään, voin omasta ja muiden johtajien, elävän elämän esimerkeistä todentaa, että asiat todella toimivat näin. Aivan samalla tavalla kuin koiramaailmassa, myös ihmisten maailmassa tarvitaan laumanjohtajia.

Koirakuiskaaja puhuu paljon sellaisesta asiasta kuin energia. Hän käyttää englanninkielistä termiä ”calm and assertive”. Vapaasti käännettynä voimme käyttää tässä sanontaa ”rauhallisen itsevarma”. Johtajan tulee aina käyttäytyä rauhallisen itsevarmasti, oli tilanne mikä tahansa. Jos hän ei niin tee, tulee laumasta rauhaton ja epävarma. Jos mietit tätä hiukan aikaa, voit huomata, että asia on myös ihmisten elämässä näin. Rauhallinen ja itsevarma johtaja luo ympärilleen sellaista energiaa jossa ihmisten on hyvä olla. Päinvastoin kuin johtaja jonka mielialat vaihtelevat hyvästä huonoon ja siltä väliltä. Toki jokaisella on huonoja hetkiä, mutta tunteitaan ja sitä kautta energiaa on pakko oppia kontrolloimaan jos haluat olla uskottava johtaja. Koirat ovat hyvin armottomia tässä asiassa, niitä ei pysty huijamaan. On aivan turha sanoa koiralle, että kaikki on hyvin ja esittää hymyilevä kaveria jos sisällä kuohuu. Ainakin oma koirani lukee minua kuin avointa kirjaa. Keho paljastaa sekunnissa missä henkisessä tilassa olet, tätä ei pysty peittämään. Ei koirien, eikä myöskään ihmisten kanssa.

Koirakuiskaaja painottaa myös sitä, että johtaja on aina johtaja. Koira ei ymmärrä mitään välimaastoa. Joko olet johtaja tai sitten et. Hyvin yksinkertaista ja suoraviivaista. Koska olet johtaja, odottaa lauman jäsen myös aina sitä, että olet selkeä ja johdonmukainen. Se mikä on sallittua tänään, ei voi olla kiellettyä huomenna. Jos sohvalle saa mennä kun tassut ovat puhtaat, ei koira ymmärrä että se ei saa sinne mennä jos tassut ovat likaiset. Tämä tarkoittaa, että koiraa pitää kohdella selkeästi ja johdonmukaisesti. Ei ole laumanjäsenen asia ymmärtää jos johtaja ei osaa hommaansa. Ja aivan kuten ihmiset, myös koirat haluavat, että niitä palkitaan oikeasta toiminnasta, ja odottavat että heitä korjataan tarviteessa jos ne käyttäytyvät huonosti tai väärin.

Muistisääntöjä koirien ja ihmisten johtamiseen
1. Rauhallisen itsevarma energia
2. Johtaja on aina johtaja
3. Selkeä ja johdonmukainen toiminta
4. Suora ja rehellinen kohtelu
5. Palkitseva tai korjaava palaute

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Oletko johtajana rauhallisen itsevarma?
1 Yhteydet/Seurannat varten "Oletko johtajana rauhallisen itsevarma?"
  1. […] NEWSOletko johtajana rauhallisen itsevarma?Päästä irti ja löydä karismasiElämänlaatua kohentava Oiva-harjoitusohjelma saatavissa Google […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä