Pelaako yrityksenne sisä- vai ulkopeliä?

Vaikeina aikoina moni yritys ja erityisesti yrityksen johto pistää pään pensaaseen ja toivoo, että paha maailma muuttuisi paremmaksi. Päätähän ei toki kirjaimellisesti työnnetä pensaaseen, vaan alkaa niin sanottu sisäpeli. Uudistetaan strategiaa, mietitään organisaatiorakennetta, vetäydytään Lappiin pohtimaan missä olemme viiden vuoden päästä, kinastellaan siitä voidaanko järjestää pikkujoulut firman piikkiin. Tärkeitä asioita toki nämäkin. Ikävä kyllä totuus on se, että ilman asiakkaita, sekä dialogia ja konktaktia näiden asiakkaiden kanssa, ei yrityskään kohta ole enää olemassa.

Kokemukseni mukaan, mitä suurempi yritys on kyseessä, sen pidempi on matka johtoryhmän kerroksesta asiakkaan elämään. Päivät kuluvat yritystä ja sen organisaatiota palvelellessa. On sisäisiä palavereita, kehitys- ja työryhmiä, johtoryhmää, ohjausryhmää ja kaikkea muuta maan ja taivaan välillä. Välillä tuntuu jopa siltä, että koko asiakas loistaa poissaolollaan näissä eri foorumeissa, ainakin niin, että kalenterista ei montakaan merkintää sellaista merkintää löydy, jossa aikaa vietetään ostavan asiakkaan kanssa.

Sisäpeliin on helppo hurmaantua. Kalenteri saadaan nopeasti täyteen ja ollaan mukamuka tehokkaita. Koetaan, että tärkeää tekemistä on paljon kun kerran kalenteri siltä näyttää. Tässä kiireen hurmiossa monesti unohdetaan se tosiasia, että asiakas on se ketä varten olemme olemassa. Asiakas on se ihmeellinen olento jonka kautta saamme yritykselle elintärkeää kassavirtaa. Asiakas on se joka päättää miten hyvä strategiamme on. Unohdetaan, että ilman asiakasta meillä ei ole mitään.

Kehotan jokaista kaivamaan kalenterin esille. Monta tuntia vietät viikossa aikaa asiakkaan kanssa? Nykyisen tai potentiaalisen. Sellaisen jonka päätökset vaikuttavat oman yrityksesi menestykseen. Ole rehellinen itsellesi ja asiakkaalle. Yhtään kauppaa ei tehdä sisäisessä palaverissa ja kehitysryhmässä. Maailma on olemassa näiden työryhmien ulkopuolella. Mene sinne ja hurmaa asiakkaasi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä