Pitääkö tässä pysäyttää kellot ja säästää aikaa?

Sanon nyt ääneen sen, mitä monet ovat pitäneet jo jonkin aikaa sisällään. En varmaan ole ainoa, jota pikkuhiljaa alkaa turhauttamaan maailmantalouden tila. Onhan tätä edestakas veivausta ollut ilmassa jo viitisen vuotta. Tämän vuoden alussa oli selvästi nähtävissä, että jotain positiivisia signaaleja oli ilmassa. Myyntiaihioita ja hyviä keskusteluita konkreettisista asioista oli huomattavasti enemmän kuin vuoden 2012 alussa. Mutta nyt, reilut neljä kuukautta myöhemmin tuntuu taas siltä, että aika on pysähtynyt. Sen lisäksi, että ympäriltään kuulee lähinnä jobinpostia toimialasta riippumatta, tuntuu siltä, että tilanne on lamaannuttanut kaiken päätöksenteon ja uskon tulevaisuuteen. Toki raikkaita poikkeuksiakin löytyy. Tämä ei ole edes toimialasidonnainen asia. Olemme ainakin itse huomanneet, että on toimialoja jolla menee vielä hyvin, mutta sielläkin osalla toimijoista kone yskii. Ja toisinpäin, on toimialoja jolla menee huonosti, mutta osa alan tekijöistä sen kun vaan porskuttaa eteenpäin täyttä höyryä.

Varmaankin on kysessä kaksi asiaa: taantuma sekä iso rakennemuutos. Mutta pitääkö kaikein seistä paikallaan? Näin konsultin silmin asioita katsoessa tuntuu siltä, että kaikki ovat vetäytyneet poteroihinsa ja tai ainakin työntäneet pään pensaaseen parempaa odottelessa. Samalla kaikkien huulilla on kuitenkin kysymys, ”kuinka kauan tämä kestää”. Päätöksillä ja positiivisella asenteella on kumma vaikutus asioihin. Kun tekee päätöksiä on pakko alkaa elämään näiden päätösten kanssa. Ja kumma juttu, kun itse tekee päätöksiä, tulee samalla pakotettua myös muut reagoimaan näihin päätöksiin. Se, että päättää olla päättämättä ja jättää asian pöydälle, ei ole päätös. Se on pelkuruutta ja vastuun siirtämistä jonnekin itsensä ulkopuolelle. On kuitenkin parempi ottaa kohtalo ja tulevaisuus omiin käsiinsä, kun antaa ulkopuolisten olosuhteiden tehdä työtä puolestaan. Kaikkeen ei voi vaikuttaa, omaan tekemiseen kuitenkin voi.

Miten sinä? Itse en ainakaan ole valmis pysäyttämään kelloa säästääkseni aikaa. Mitä jos yhdessä päätetään, että vedetään suon yli niin että heilahtaa…

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä