Puhu vähemmän, kuuntele enemmän

On yksi asia ylitse muiden mitä tulee meihin ihmisiin. Me jokainen rakastamme puhua itsestämme ja omista asioistamme. Hyvä niin. Haaste tässä asiassa tulee kuitenkin vastaan silloin kun haluamme vaikuttaa toiseen ihmiseen. Ja varsinkin silloin, kun me haluamme hänelle jotakin myydä.

Paras tapa luoda tunnesidettä ja synnyttää toiseen luottamusta, on olla kiinnostunut hänestä ja hänen asioistaan. Aidosti kiinnostunut, ei vaan päälleliimatun kiinnostut siksi, että saisi ajettua omaa asiaansa. Tässä tapauksessa myytyä toiselle osapuolelle jonkin tuotteen tai palvelun. Aitous paistaa läpi ja synnyttää luottamusta.

Itse koen asian niin, että mitä enemmän saa potentiaalisen asiakkaan puhumaan itsestään ja yrityksensä asioista sen parempi. Ja mitä vähemmän minä puhun itsestäni ja Reeperbahnista, sen parempi. Ei niin, että minulle tai meillä olisi jotain salattava. Vaan siksi, että ainakin minulle asiakkaan haasteet ja tarpeet ovat huomattavasti mielenkiintoisempi keskustelunaihe kuin se, mitä meiltä voi ostaa. Fiksu asiakas kun osaa tämän asian tarvittaessa kysyä yhteisen keskustelun lomassa.

Parhaimmillaan tapaaminen asiakkaan kanssa on kuin terapiaistunto, jossa kiireinen johtaja saa purettua mielessään olevia asioita luotettavalle, ja häntä kunnioittavalle ammattilaiselle. Asioita jotka vaikuttavat hänen itsensä ja johtamansa yrityksen suorituskykyyn. Usein näitä asioita puhutaankin tunnin tapaamisessa leijonan osa. Jäljelle jäävät viisi minuuttia käytetään kaupalliseen keskusteluun siitä, mitä asioille pitää tehdä ja miten minä voin niissä asioissa auttaa.

Tärkeintä on kuitenkin saada vastapuolelle tunne siitä, että häntä aidosti kuunnellaan. Ennen kuin ehdottaa asioille ratkaisua. Myyjällä(kin) on kaksi korvaa ja yksi suu, niitä on hyvä käyttää siinä suhteessa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä