Sijainti, sijainti ja sijainti

Vanha viisaus kertoo, että yrityksesi sijainti kertoo paljon siitä, mitä edustatte. Näin varmaan on ollutkin pitkään. Asia on kuitenkin muuttumassa kovaa vauhtia. Ihan siksi, että asiakkaiden tapa ostaa ja käyttää palveluita on muuttumassa. Se mikä oli totta viisi vuotta sitten, ei enää tänään välttämättä ole samalla kantilla.

Mistä sitten tämä väite pursuaa? Siitä, että olemme Reeperbahnin osalta tehneet asiaan liittyvän ihmiskokeen noin vuosi sitten. Yrityksemme täyttää kesällä viisi vuotta. Näistä neljä ensimmäistä vietimme Helsingin keskustassa. Tyytyväisinä, isoissa ja prameissa tiloissa, asiakkaita meille kutsuen. Meille oli tärkeää, että annamme meistä vakuuttavan kuvan, ja samalla asiakkaat saavat kokea tyrmäävän hyvän palvelukokemuksemme heti alusta alkaen.

Hyvä niin, ja homma pelittikin mainiosti. Jossain vaiheessa ryhdyimme kuitenkin pohtimaan sitä, kannattaisiko meidän mielummin panostaa ajalliset ja rahalliset resurssimme muihin asioihin. Sellaisin jotka vivuttavat liiketoimintaamme vieläkin enemmän kuin siihen asti. Huomasimme nimittäin, että aika mikä kuluu tilan ylläpitoon, tarjoiluiden järjestämiseen, siivoamiseen jne oli sellaista minkä voisi myös hyvin käyttää myyntiin ja asiakkaiden palvelemiseen. Yksi iso syy oli myös se, että Helsingin keskustan laitamat eivät logistisesti ole niitä parhaita paikkoja, kun autolla pitää liikkua useita kertoja päivässä ympäri pääkaupunkiseutua ja kauemmaksikin.

Olen yleensä nopea päätöksissäni. Toki niitä pohjustaa perusteellinen asioiden pohtiminen monesta kantista. Voin silti kertoa, että keskustan tiloista luopuminen oli minulle iso päätös. Toimistomme oli täysin ”meidän näköinen”, paikka jonne asiakkaat halusivat tulla. Uskon myös, että se mielikuva joka meistä ensimmäistä kertaa toimistolle saapuville syntyi, oli erittäin positiivinen. Siksi pohdin paljon sitä, mitä menetämme niin fiiliksen, uskottavuuden kuin palvelukokemuksen osalta.

Nyt kun katson kohta vuotta taaksepäin, voin ilokseni todeta, että päätös oli täysin oikea. Säästän viikossa tunteja pelkissä matkoissa, kun minun ei ole pakko istua joka aamu Länsiväylän ruuhkassa. Pystymme käyttämään kymmeniä tunteja viikossa lisää asiakkaiden palvelemiseen ja myyntiin, niitä jotka ennen kuluivat toimiston ylläpitoon.

Ja mikä parasta, muutos ja muutto ei millään tavalla ole vaikuttanut negatiivisesti omaan liiketoimintaamme vaikka sitä alkuun pelkäsin. Onko hieno toimitila keskustassa nykyään luutuma jonka merkitys laskee? En osaa sanoa muuta kun omasta puolestani kun totean, että taitaa olla.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Sijainti, sijainti ja sijainti
  1. Minulla oli sama pelko noin 9 vuotta sitten, kun muutin itseni ja bisnekseni Viroon. Laskin tarkkaan, kuinka monta prosenttia asiakkaista ja tulosta minulla on varaa menettää, jotta Viron alhaisempi verotus kattaa erotuksen. Mietin, muuttuuko psykologinen etäisyys asiakkaisiin niin suureksi, että työt loppuvat.

    Ja kuinka kävi?

    YKSIKÄÄN asiakas ei lähtenyt. KUKAAN ei ihmetellyt asiaa negatiivisessa mielessä. Kannustusta ja peukutusta riitti. Nettisaitin osoite ja sähköpostiosoite pysyivät samoina. Ainoa, mikä ketään kiinnosti, oli “Mikä sun uusi puhelinnumero on?”

    Nykypäivänä ei todellakaan osoite vaikuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä