Sinä olet vastuussa omasta markkina-arvostasi

Olen mielenkiinnolla seurannut julkista keskustelua liittyen yritysten velvollisuuteen ja oikeuteen kouluttaa omia työntekijöitään. Samassa keskusteluun on liittynyt ay-liikkeiden voimakas mielipide siitä, että on nimenomaan yritysten velvollisuus pitää huoli siitä, että jokainen firmassa työskentelevä on tehtäviensä tasalla. Kenties asian voi nähdä näinkin mustavalkoisesti. Mutta ainakin itse ajattelin, että varsinkin asiantuntijoiden johtajien yms omassa intressissä, on myös itse pitää huoli siitä, että ovat ajan tasalla oman osaamisensa kanssa.

Sinun tärkein omaisuutesi, on oma ammattitaitosi. Vaikka menettäisit kaiken: työn, pankkitillä olevat rahat, kotisi jne, on ammattitaito se asia joka mahdollistaa, että pystyt ansaitsemaan kaiken, ja enemmänkin takaisin. Tähän peilaten, pidän vastuuttomana ajatusta siitä, että työnantaja olisi pelkästään vastuussa sinun osaamisestasi. Sillä kyse on nimenomaan juuri sinun osaamisestasi. Aikuisuuteen kun kuuluu se, että ymmärretään ja otetaan vastuu omasta elämästä. Ja siihen elämään kuuluu oma markkina-arvo.

Jotta et vedä vääriä johtopäätäksiä, en ole sitä mieltä etteikö yrityksen kuulu, ja myös kannata kouluttaa henkilöstöään. Mutta sitä mieltä olen, että jos ulkoistat tämän vastuun pois itseltsäsi, etä ymmärrä missä maailma menee. Tutkimusten mukaan kun 80% ihmisistä saavuttaa ammatillisen osaamisensa lakipisteen vuoden työskentelyn jälkeen, on sinun hyvä miettiä sitä, haluatko kuulua kumpaan ryhmään. Tuohon 80% porukkaan, vaiko siihen 20% joukkoon, joka jatkuvasti kehittää itseänsä. Ja tätä kautta myös omaa markkina-arvoansa.

Haastoin sinut vuodenvaihteessa kirjaamaan tällä vuodelle kymmenen tavoitetta. Nyt saat uuden haasteen. Kirjaa kymmenen asiaa joita tekemällä voit parantaa omaa markkina-arvoasi. Mieti hyvin. Vie ajatukset käytäntöön. Lupaan, että tulet huomaamaan suuren muutoksen.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä