Sinnikkyys kannattaa kun on näkymää

Kävin eilen Savoy-teatterissa kuuntelemassa Jari Sarasvuota ja Anna Perhoa. Ilta oli mielenkiintoinen, vaikka valmennus hiukan rönsyilikin. Itse olen aina asettanut tavoitteeksi, että jos osallistun johonkin ja saan sieltä vähintään yhden hyvän idean, on osallistuminen kannattanut. Näin kävi eilenkin.

Valmennuksen yhdessä vaiheessa puhuttiin sinnikkyydestä. Jokainen meistä tietää kuluneen fraasin ”winners never quit, quitters never win”. Ihan hyvä ohje, mutta onhan jo Seth Goginkin opettanut meille ”winners quit”. Tämä olikin Jarin pointti kun keskustelu syveni sinnikkyyteen. Sinnikkyys on hyvästä silloin kun tekemiselle on tavoite ja näkymä, että näihin tavoitteisiin on mahdollista päästä.

Itse pohdin asiaa monen liiketoiminnan kontekstista. Digitaalisuus on muuttanut ja jopa mullistanut monia toimialoja. Uusi toimija on disruptoinut toimialan pelisäännöt totaalisesti, eikä vanhoilla pelureilla ole ollut mitään menestymisen mahdollisuutta, jos ovat jatkaneet vanhalla ja ennen toimineella liiketoimintamallilla. Tässä piilekin jutun ydin: kun maailma muuttuu nopeaa tahtia, on äärimmäisen tärkeää pitää huoli siitä, että tekee oikeita asioita oikein. Moni yritys on jo kadonnut markkinasta, koska ovat tehneet vääriä asioita oikein. Siinä ei sinnikkys paljon auta, kun markkina sulaa alta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä