En ole sillä tavalla digiuskovainen, että suhaisin suu vaahdossa pitkin kaupunkia kertomassa internetin ilosanomaa ja uskoen siihen, että kaikki tähän asti opittu ja hyväksi koettu olisi saatanasta. Siihen kuitenkin uskon, että yhdelläkään asiantuntijalla ei ole varaa olla ymmärtämättä ja hyödyntämättä niitä mahdollisuuksia mitä sosiaalisen media tarjoaa. On nimittäin niin, ett jos et ole sosiaalisessa mediassa, et ole olemassa.
Sosiaalinen media antaa asiantuntijalle tehokkaan (niin tulosten kuin kustannusten osalta) kanavan markkinoida omaa osaamistaan laajalle kohderyhmälle. Kuitenkin niin, että osumatarkkuus on parhaimmillaan huikeaa luokkaa. Koska mikään ei kuitenkaan ole ilmaista, vaan maksaa aina aikaa ja/tai rahaa, seuraavassa muutama vinkki millä rakennat henkilökohtaista brändiäsi 24/7/365.
Ole aito. Kun ryhdyt rakentamaan henkilökohtaista brändiäsi sosiaalisessa mediassa on ensiarvoisen tärkeää, että persoonallisuus tulee kaikessa läpi. Ihmiset haluavat että olet ihminen, et yritys joka pohtii jokaisen sanansa ja hakkaa kaikesta kulmat pois. Muista, että kukaan ei muista hajutonta, mautonta ja tylsää.
Valitse taistelusi. Et voi olla kaikkea kaikille sillä silloin et ole mitään kenellekään. Itse ajattelen raadollisen suoraviivaisesti niin, että ne jotka fanittavat tekevät sitä täysillä. Ja ne jotka vihaavavat voivat vihata täysillä.
Sisältö on kuningas. Kaikissa kanavissa ja kaikissa medioissa. Jos et pysty tuottamaan kohderyhmääsi puhuttelevaa sisältöä, suosittelen aloittaman sen osaamisen kasvattamisen per heti. Kukaan meistä ei ole seppä syntyessään. Hyväksi kirjoittajaksi tulee kirjoittamalla paljon ja kokeilemalla mikä toimii.
Kohdenna. Älä ammu haulikolla vaan kiväärillä. Sosiaalinen media tarjoaa mitä parhaimmat välineet erittäin kohdennettuun ja tehokkaaseen sisällön jakamiseen. Kannattaa siksi investoida niin aikaa kuin hiukan rahaakin sen opiskeluun miten kohdentamista ja jakamista eri kanavissa kannattaa tehdä.
Ja viimeinen vinkki. Vaikka kaikki mikä ei liity ydinliiketoimintaan kannattaa ulkoistaa, tämä ei ole yksi ulkoistettavista asioista.
Leave a Reply