Päätöksenteon kvartaali on vuosi

Minä, kuten varmaan moni lukijoistakin, tuskailee välillä sillä, että asiat tuntuvat etenevän tuskaisen hitaisesti. On yhdessä asiakkaan kanssa tunnistettu asia joka pitää liiketoiminnan kannalta saada kuntoon. On väyrystelty ja pohdittu mitä asialle pitää tehdä, kauan se kestää, ja mitä tekemisen maksaa.

Kaikki on päällisin puolin selvää. Mutta silti, työn aloittamiselle ei saada lopullista vihreätä valoa, vaan asia jää vellomaan. Päivät, viikot ja kuukaudet kuluvat. Itse ajattelet, että työ olisi tehty jo aikoja sitten kunhan olisi aloitettu. Ja hyvän työn hedelmätkin olisivat asiakkaan liiketoimintaan vivuttamassa. Mutta kun ei….

Itse ole viimeisen viiden vuoden aikana oppinut sen, että monen asiakkaan ja yrityksen päätöksentekoprosessi voi helposti kestää puolesta vuodesta vuoteenkin. Ei siksi, etteikö asiaa haluttaisi edistää, vaan siksi, että heikoista ajoista johtuen, jokainen iso ja pienempikin päätös tehdään johtoryhmä- tai jopa hallitustasolla. Ja jotta yksittäinen asia saadaan näiden instanssien jo täynnä oleviin agendoihin tuppaa asioilla kestämään.

Kärsivällisyys on hyve. Asia jota pitää itselleen opettaa, ja jonka kanssa pitää oppia elämään. Vaikka olisikin yhtä kärsimätön kuin minä. Asiakkaan päätöksenteon kvartaali on monessa asiassa vuosi. Sinä et voi sitä nopeuttaa muuten kuin pitämällä asian ns hengissä. Ja se onkin hyvän myyjän merkki. Nimittäin periksiantamattomuus.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä