Oletko kuin heinä neulasuovassa?

Osallistuin toissa viikolla Amsterdamissa järjestettävään ADE-2016 tapahtumaan. Kyseessä on elektronisen tanssimusiikin jokavuotinen ammattilaistapahtuma joka vetää kaupunkiin kymmeniätuhansia osallistujia, AFM (Amsterdam Music Festival) mukaan lukien noin kolmesataatuhatta. Voidaan helposti sanoa, että ”kaikki” kyseisen alan parhaat tekijät ovat samassa paikassa samaan aikaan.

Viisipäiväisen konferenssin aikana istuin kymmenissä paneelikeskusteluissa ja presentaatioissa kuuntelemassa erityisesti brändin rakentamiseen, markkinointiin ja liiketoimintaan yleensä liittyvistä asioista. Paljon uutta ja paljon vanhan kertausta tuli itseensä imettyä. Se mikä korostui (jälleen kerran), oli se miten tärkeää on, että erotut omalla brändilläsi, etkä ole vain yksi me too kaikkien muiden joukossa.

Tarina, nimi ja visuaalinen ilme yhdistettynä puhuttelevaan markkinointiin ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin se, että teet maailmanluokan hittejä musiikin osalta. Mutta, mutta. Ilman maailmanluokan musiikkia ei mikään brändityö auta sinua menestymään. Karu totuus kun on se, että vähintään tasolla ”erittäin hyvää” olevaa musiikkia kun julkaistaan pelkästään tässä genressä sadantuhannen (100.000) kappaleen viikkovauhtia. Jos et tähän massaan tarjoa mitään uutta, erilaista ja sellaista jota armoton yleisö fanittaa, ei sinulla ole mitään mahdollisuuksia. Olet nopeasti vain neula heinäsuovassa. Se joka haluttaisiin löytää, mutta jota ei löydetä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä