Starbucks ja vielä kerran Starbucks

Luen parhaillaan Joseph A Michellin kirjaa, The Starbucks Experiene. Mielenkiintoinen teos, joka sisäpiiritiedon avulla kertoo kyseisen firman tarinan ja reseptin menestykseen. Kirjassa on monia kohtia, joista meistä jokainen voi ammentaa uutta hyvää omaan liiketoimintaansa. Yksi näistä jäi erityisesti mieleen, koska se kertoo järisyttävällä tavalla asiakkaiden sitoutumisesta Starbucksiin. Tämän blogin otsikon mukaisesti, keskustellaan seuraavaksi termistä kanta-asiakkuus. Mitä se tarkoittaa yleensä, ja mitä se tarkoittaa Starbucksille.

Kirjassa kerrotaan siitä, miten lojaaleja asiakkaat ovat Starbucksille. Arvaapa monta kertaa kuukaudessa hyvä asiakas kantaa rahojaan liikkeeseen. Kolme, viisi, kymmenen vai enemmän? Kirja paljastaa, että luku on järisyttävät seitsemäntöistä kertaa kuukaudessa! Vertaa tätä siihen, miten monta kertaa henkilö tai yritys on ostanut sinun tuotettasi tai palveluasi. Toki ymmärrän, että kahvi on hiukan eri asia ostettavaksi kuin esim liikkeenjohdon konsultoint, mutta kuitenkin, luku on järisyttävä. Se kertoo myös vakuuttavalla tavalla siitä, miten sitoutuneita asiakkaat kyseiseen brändiin ovat.

Usein sanotaan, että ensimmäinen kauppa on suhteellisen helppo tehdä, mutta toiseen tarvitaan jo se, että asiakas koki ensimmäisellä kerralla tehneensä hyvän valinnan. Yleisesti mitataan, että kun asiakas palaa luoksesi toisen kerran, tai viimeistään kolmannen kerran, voit jo puhua, että sinulla on kanta-asiakkaita. Tässä on myös hyvä hetki muistuttaa siitä, että nykyiselle asiakkaalle myy kymmenen kertaa helpommin kuin potentiaaliselle asiakkaalle.

Mitä opittavaa tässä on sitten sinulle? Tietenkin se, että jokaista asiakasta ja jokaista projektia pitää käsitellä niin pieteetillä, että asiakas ostaa sinulta toisen, kolmannen ja useammankin kerran. Ja sen lisäksi vielä suosittelee sinua muille jotka samaa palvelua tarvitsevat. Ajattele, jos sinun asiakkaasi oli yhtä lojaali kuin Starbucksin vastaava?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Starbucks ja vielä kerran Starbucks
1 Yhteydet/Seurannat varten "Starbucks ja vielä kerran Starbucks"
  1. […] NEWSMaailman paras uraohje?Starbucks ja vielä kerran StarbucksVanha myyntisuppilo on uusi tutkaCoca-Cola Journey – Miten Coca-Colan oman median ensimmäinen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä