Tappaako digi myyntimiehen?

Yhden asian gurut ovat viime aikoina vahvasti hokeneet, että digi tappaa myyntimiehen. Ja jos ei kokonaan tapa, niin ainakin tulee voimakkaasti vaikuttamaan siihen, monta tämän rakkaan ammattimme edustajaa tulevaisuudessa on. Itse on usko suuresti tähän tuomipäivän profetiaan, eikä myöskään sinun kannata sitä tehdä.

Totta on kuitenkin se, että digitaalisuus tulee muuttamaan niin myynnin johtamista, kuin itse myyntityötä. Ja se on vain ja ainoastaan hyvä asia meidän ammattilaisten kannalta. Tulee nimittäin tapahtumaan niin, että hyvän myyntijohtamisen rooli vielä entisestäänkin korostuu tulevaisuudessa. Samoin käy hyvin myyjien kanssa, koska henkilökohtaiset kohtaamiset vähenevät, ja samalla tulevat entistäkin tärkeämmiksi, on sinulla massiivinen mahdollisuus johtaa joukkosi uusiin voittoihin.

Koska digitaalisuus muuttaa oleellisesti varsinkin asiakkaan käyttäymistä siitä mihin olemme tottuneet, seuraavassa kolme asiaa, mitkä sinunkin on jatkossa hyvä ottaa huomioon.

Asiakas prospektoi toimittajia samaan tapaan, kuin myyjä asiakkaita
Ennen valta tiedosta oli hyvin pitkälle myyjällä. Tänään, asiakas voi tietää markkinoilla olevista tuotteista ja palveluista, sekä näiden tarjoaista enemmän kuin myyjä. Tämä asettaa myynnin johtamisen sekä myynnin täysin uuteen tilanteeseen. Ostokiimaa pitää synnyttää jo pitkälle ennen kuin ensimmäinen kontakti asiakkaaseen tehdään. Muuten olet auttamattomasti myöhässä.

Asiakas ei tapaa kuin muutaman myyjän, ja silloinkin tarpeeseen
Menneitä ovat ajat, jolloin tunnin tapaamisen potentiaalisen asiakkaan kanssa, sai melko helpostikin sovittua ja kalenteriin. Nykyajan hektisessa ympäristössä, asiakas tapaa korkeintaa muutaman potentiaalisen tarjoajan, ja silloinkin tarpeeseen. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun miettii johtamansa yrityksen markkinointi- ja myyntistrategiaa. Myyntitarinan pitää olla timanttisen terävä, että erotut eduksesi niin markkinoinnissa, kuin siinä tilanteessa, kun myyjäsi vihdoin asiakastasi pääsevät tapaamaan.

Sekä joka ei ole digitaalisessa kanavassa, sitä ei ole olemassa
Jos ajattelit, että digitaalisuus on ohimenevä ilmiö, eikä se koske sinua ja johtamaasi yritystä, suosittelen pikaista asennemuutosta. Tänä päivänä asiakkaan ensimmäinen kontakti moneen yritykseen, palveluun ja tuotteeseen on verkko. Kun vakavissasi haluat olla se, johon asiakas ottaa ensimmäiseksi yhteyttä, varmista, että verkkopresenssinne on sillä tasolla, että se rakentaa teille epäreilua kilpailuetua.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä