Tubettajat, nuo nykyajan tarinankertojat

Jos et vielä ole tutustunut Youtuben ihmeelliseen maailmaan, suosittelen tekemään sen viimeistään nyt. On nimittäin niin, että se tapa jolla pystymme herättämään kiinnostuksen ja haluttavuuden omalle tuotteelleemme tai palvelullemme, on muuttunut dramaattisesti viime vuosina. Jos luulit, että lapsille kannattaa markkinoida vaikkapa telkkarimainoksilla tai printillä, olet pihalla kuin legendaarinen lumiukko kevätauringossa.

Analysoin eilen erään palveluyrityksen presenssiä digitaalisessa kanavassa ja eritysesti sosiaalisessa mediassa. Analyysin lopputulos on melko tylyä luettavaa: julkaisuja on auttamattomasti liian vähän ja sisältöjen laadussakin olisi parantamisen varaa. Tuntuu siltä, että ”uusissa” kanavissa yritetään edelleen toimia vanhan maailman osaamisella ja intenstiteetillä.

Yksi kohta mikä analyysissa erityisesti iski päin näköä oli Youtube. Yrityksen oma sisältö on melko vaatimatonta niin katselukertojen kuin puhuttelevuuden osalta. Se mikä yllätti jälleen kerran, oli Tubettajien, eli mielipidevaikuttajien itsensä tekemä sisältö. Näyttökertojen määrät näillä nuorilla mediankäytön ammattilaisilla ovat suoraan sanottuna huikean käsittämättömiä. Vai mitä sanotte kymmenvuotiasta vlogaajasta, jonka yksittäisillä videoilla on lähes puoli miljoonaa katselukertaa!!?

Tarinankerrontaa on aina ollut, se muoto on vaan vaihdellut ajasta ja välineistä riippuen. Nuorelle sukupolvelle Tubettajat ovat tämän päivän shamaaneja. Tarinankertojia, joiden tekemisiä ja sanomisia seurataan suurella innolla ja joiden mielipiteitä kuunnellaan. Käy kurkkaamassa, saatat hämmästyä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä