Yhden illan pano

Asiakkaiden hurmaaminen ja myyntityö on herkkä ihmissuhdelaji, jossa sosiaalisella älykkyydellä on oma suuri merkitykensä. Suuri merkitys on myös sillä, miten myyjä asiakkuuksiinsa suhtautuu. Onko hän myyjän irvikuva, jonka kiinnostus asiakkaan hyvinvointiin loppuu jo ennen kuin tilauksessa olevan allekirjoituksen muste on ehtinyt kuivua. Vai onko hän myyjä, jolle asiakkaan palveleminen todenteolla alkaa vasta siinä vaiheessa kun asiakas on päättänyt ostaa. Meitä on moneksi.

Pyrin itse aina elämään kuten opetan. Minulle on jokainen asiakas ja hänen projektinsa yhtä tärkeä. En lajittelee asiakkaita hyviin tai huonoihin. Kannattaviin ja ei kannattaviin. Kiinnostaviin ja ei kiinnostaviin. On nimittäin minun vastuulla pitää huoli siitä, että ne asiakkaat joita palvelen, edustavat sitä ryhmää joka ansaitsee vain ja ainoastaan parasta. Aina ja joka tilanteessa. Minulle asiakkaan palveleminen satakymmenprosenttisella asenteella on kunnia-asia ja elinehto. Ilman hyviä ja hyvin palvelluita asiakkaita, minulle ei olisi liiketoimintaa.

Hyvä asiakkuus on kuin hyvä parisuhde. Suhde, jossa opitaan ja kehitytään. Suhde, jossa tavoitteet ovat yhteisiä. Suhde, jossa kumpikin osapuoli pistää kaiken likoon eikä pihtaile. Vain ja ainoastaan näin voidaan saada aikaan niitä tuloksia joita asiakas tarvitsee ja ansaitsee.

Hyvä suhde kestää myös aikaa. Se ei ole yhden illan pano, jossa kumpikin osapuoli tietää, että ei enää aamulla ole toiselle tilivelvollinen.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä