1 + 1 = 11

Joku irvileuka on joskus todennut, että jos moottorin teho laskee virittämisen aikana alle viisikymmentä prosenttia, on viritys onnistunut. Samoja viisauksia ovat toiseen suuntaan jakaneet monet liikkeenjohdon konsultit. Kun kaksi yritystä yhdistetään, tulisi kokonaisuuden olla enemmän kuin osiensa summa. Kyseisessä esimerkissä siis yksi plus yksi on kolme.

Opin jonkin aikaa sitten eräässä musiikkialan seminaarissa, että kun kaksi huipputuottajaa tekee yhteistyötä, tulee tuloksissa tavoitella sitä, että yksi plus yksi on yhteensä yksitoista. Eli kun viisaat päät lyödään yhteen, tulee odottaa kymmenkertaista tulosta. Tämä on mielestäni myös hyvä ohjenuora mitä tulee yrityksen johtamiseen ja sen liiketoiminnan kehittämiseen. Miksi tavoitella vaatimonta kehitystä, kun vähän suuremmalla vaivalla voi saavuttaa kymmenkertaisen tuloksen?

Miten sitten saavuttaa kymmenkertainen teho yhteistyölle? Yksi hyvä tapa on varmistaa, että tekee yhteistyötä parhaiden kanssa. Niiden kanssa, joiden ambitiotasot ovat vähintään samalla, ellei korkeammalla kuin sinulla itse. Kunnianhimon lisäksi on hyvä varmistaa, että jokainen tiimin jäsen omaa oman erikoisosaamisensa. Sellaisen joka vivuttaa koko tiimin yhteistä tasoa kokonaan uusiin sfääreihin.

Olen ollut mukana rakentamassa usealle brändille huippunopeaa kasvua. Jos haluat kuulla lisää siitä, miten oikea tiimi vivuttaa liiketoiminnan täysin uudelle tasolle, keskustelen asiasta mielelläni lisää.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä