Luottamuksen voi menettää vain kerran – case Nokian Renkaat

Mistä näitä oikein sikiää? Yrityksiä ja yritysten johtoa, jotka menevät siitä mistä aita on matalin. Tekevät vilppiä ja vääryyttä. Suorastaan kusettavat ostavia asiakkaita, ja tämän jälkeen vielä yrittävät selitellä asiat parhain päin tyyliin ”näin alalla on aina toimittu”. Henkeä haukkoen tulee tätä meininkiä sivusta katsottua.

Itse uskon siihen, että luottamus on asia minkä rakentamiseen menee pitkä aika. Ihan siksi, että asiakkaan pohtiessa tekeekö hän yhteistyötä kanssasi vai ei, pohtii hän samalla sitä, minkä riskin hän ottaa. Luottamusta pitää koko ajan vaalia ja ylläpitää. Kehittää ja rakentaa vahvemmaksi. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että tällä luottamuksella ei monelle ole mitään merkitystä, kunhan sen pettämisestä vaan ei jää kiinni. Ja jos satutaan jäämään, ohitetaan asia olankohautuksella. Riski tästä laukeaa kuitenkin asiakkaalle.

Itsellä on autossa alla Nokian Hakkapelitat. Nastarenkaat, joita valmistaja itse on kehunut testivoittajaksi. Totuus näyttää kuitenkin olevan tarua ihmeellisempää. Suoraselkäinen valmistaja pyytäisi anteeksi ja palauttaisi rahat asiakkaalle, koska tuote ei vastannut sitä mitä luvattiin. Harhaanjohtavaksi markkinoinniksikin tätä voisi kutsua.

Pahinta tässä mielestäni on se, että asiakasta pidetään tyhmänä. Olentona, jolle voi lupaulla ummet ja lammet. Tietäen samalla, että osa kerronnasta on satua ja sepitettä. Jos itse toimisin samalla tavalla, ei minulla olisi yhtään asiakasta tai toimeksiantoa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä