Lahjakkuus on vasta kaksikymmentä prosenttia

Olen perusluonteeltani utelias ja valmis pistämään itseni likoon kun jotain kiinnostavaa ilmaantuu. Olen ihminen joka oppii nopeasti uusia asioita. Silloin kun päätän jotain oppia, ahmin aiheesta kaiken tiedon mitä saatavilla on. Usein pääsenkin aiheessa kun aiheessa melko hyvälle tasolle nopeassa aikataulussa. Joku voisi jopa sanoa, että omaan luontaista lahjakkuutta.

Toki voi olla niin, että sinulla ja minulle on joihinkin tai useisiin asioihin luontaista lahjakkuutta. Jos ja kun sitä löytyy, on oppimiskäyrä yleensä nopea. Sitä on se joka tapauksessa silloin kun aloitat jotain uutta. Kun et mitään vielä osaa, on alkuvaiheen kehityskäyrä huikea. Jossain vaiheessa kuitenkin saavutat tasanteen. Sellaisen, josta eteenpäin pääseminen vaatii massiivisen määrän työtä. Ja tässä vaiheessa lahjakkuus ei ole kuin pieni osa kehityksestä.

Siinä vaiheessa kun lahjakkuudella ei enää pääse eteenpäin, on aika laittaa rukkaset käteen ja ryhtyä lapioimaan. On nimittäin niin, että vain sanakirjassa menestys tulee ennen työtä. Kun yhdistät lahjakkuuden kovaan työmoraaliin ja selkeisiin tavoitteisiin, voit päästä sinne, minkä moni muu kokee liian vaikeaksi saavuttaa. Ei siksi, etteikö olisi lahjakkuutta. Vaan siksi, että he eivät ole valmiita kestämään tuskaa ja epävarmuutta. Tekemään kovaa työtä sen eteen että saavuttavat tavoitteet. Olemaan itsepäisiä sen eteen, että mikään ei heitä polulta horjuta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä