Tee työtäsi kuin hittibiisiä luoden

Uskon voimakkaasti poikkitieteellisyyteen. Siksi luen paljon myös muita kirjoja kuin pelkkää oman alan tuotantoa. Osallistun eri toimialojen tilaisuuksiin. Tapaan ja keskustelen useiden alojen ammattilaisten kanssa. Kaikki tämä avartaa maailmaa. Ja samalla se yhdistää pisteet toisiinsa.

Käytin viime viikonlopun musiikin parissa. Osallistuin Amsterdamissa pidettyihin, kahden päivän pituisiin musiikkialan messuihin. Paikalla oli tanssimusiikin ehdotonta huippua. Niin DJ:ä, tuottajia, studioiden omistajia, levy-yhtiöiden edustajia, artisteja. Huikeita persoonia ja puheenvuoroja, tiivissä paketissa ja inspiroivassa ympäristössä.

Koska tykkään tutkia erovaisuuksia ja yhtäläisyyksiä omaan tekemiseen, kuuntelin tarkalla korvalla ammattilaisten puheenvuoroja musiikkibusineksesta. Mieleen jäi eritysesti amerikkalainen, nykyään Ibizalla kuuluisaa studiota johtava Henry Sarmiento. Särmikäs, ja erittäin kova ammattilainen. Hänen puheenvuoronsa keskittyi brändin rakentamiseen sekä siihen, mitä kaikkia elementtejä siihen hänen mielestään musiikkibusineksessa liittyy.

Yksi hänen viesteistään oli se, että älä sävellä ja tuota täytemusiikkia. Sävellä ja tuota ainoastaan hittibiisejä. Jutun ydin oli se, että kaikki se aika mitä studiossa käytät, tulee tähdätä hitin ja hittien luomiseen. Rima pitää olla koko ajan korkeimmalla tasolla. Ja jos se ei sitä ole, et ole matkalla kohti menestystä.

Tästä on mielestäni suora analogia mihin tahansa työhön. Varsinkin jos myyt asiantuntijapalveluita. Mielestäni jokainen projekti jonka asiakkaalle teet, ansaitse saman ajattelutavan hittien luomisesta. Jokainen projekti on sinulle maailman tärkein projekti, koska huippuhyvällä työllä varmistat, että teet sellaista joka jättää jäljen asiakkaan elämään. Ja kun näin teet, varmistat, että asiakas myös jatkossa ostaa sinulta.

Hittibiisejä ostetaan. Listan huipulla olevia seurataan ja kuunnellaan. Listalla olevia kunnioitetaan ja heiltä kysytään neuvoa. Parhaat ovat listan huipulla. Mistä hitistä sinä olet tai haluat olla tunnettu?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä