77% päättäjistä aloittaa ostoprosessin verkossa

Nykypäivänä totuus on se, että jos et ole verkossa, ei sinua ole olemassa. Tätä väittämää tukee voimakkaasti myös tutkimustulokset ihmisten ostokäyttäytymisestä. Vaikka tämän blogin otsikko kertoo, että seitsemänkymmentä seitsemän prosenttia päättäjistä aloittaa ostoprosessin verkosta, uskaltaisin väittää, että todellisuus on varmaankin jo lähellä sataa prosenttia.

Se, että ennen moni johtaja ja yrittäjä pystyi olkiaan kohauttamalla toteamaan, että ikinä en ole internetissä ollut enkä mene, toimi kenties vielä kymmenen vuotta sitten. Tänään vastaavan asian töräyttäminen ilmoille, kertoo mielestäni jo melkoisesta typeryydestä ja siitä, että ei ymmärrä mitä ympärillä tapahtuu.

Ei. En ole sitä miltä, että jokaisen tulisi olla sillä tavalla digiuskovainen, että millään muulla tavalla myydä ja markkinoida ei enää olisi merkitystä. En todellakaan. Silti jokaisen tulee ymmärtää se, että vaikka se digikanava ei olisi omaa sydäntä lähellä, on se kuitenkin paikka jossa kaikki asiakkaat liikkuvat. Tänä päivänä jopa ne myöhäiset herännäiset jotka yleensä viimeisenä uusia asioita tekevät, löytyvät myös verkosta. Siksi jokaisen tuotteita tai palveluita tarjoavan pitää ymmärtää, että kilpailu asiakkaan sydämestä alkaa jo pitkän matkan ennen kuin myyjä ensimmäistä kertaa kohtaa asiakkaan kasvotusten.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä