Brändi ja brändääminen ovat kaksi eri asiaa

Voi kun kaikki olisikin meidän omassa hallinnassamme ja käsissä mitä brändin rakentamiseen tulee. Ikävä totuus on kuitenkin se, että brändimme toteutuu, tai on toteutumatta, markkinassa ja asiakkaiden mielissä. Kun taas brändäämistä voimme tehdä itse pyrkien ohjaamaan mielikuvaamme siihen suuntaan, minkä itse näemme parhaaksi.

Kaikki lähtee hyvästä tarinasta ja asioista, joihin haluat että sinä ja/tai yrityksesi liitetään. Mitä haluat, että tulee ihmisille mieleen kun he kuulevat nimesi? Mitä asioita sinä edustat, niin hyvässä kuin pahassa? Mikä on maineesi ja se odotustila mikä ihmisillä (asiakkailla) on, kun he pohtivat ryhtyvätkö kanssasi yhteistyöhön? Mitä kilpailijat ajattelevat sinusta, niin hyvässä kuin pahassa.

Brändin rakentaminen ja brändääminen kannattaa aloittaa itsetutkiskelulla. Missä olen hyvä, missä en? Missä olen parempi kuin muut? Mihin minun kannattaa keskittyä kun markkinoin ja harjoitan osaamistani? Huipulla ei yleensä ole ruuhkaa, siksi kannattaa valita tarpeeksi terävä niche, jonka haluaa omia itsellensä. Vaikka olisitkin moniosaaja, kannattaa sinun varsinkin kommunikaatiossa keskittyä muutamaan mieleen jäävään kärkeen.

Brändin rakentaminen on maratonin juoksemista, ei satasen sprintti. Siinä vaiheessa kun itseäsi alkaa asiat jo kyllästyttämään ja pohdit miten muuttaa kommunikaatiotasi, alkaa kohdryhmä vasta heräämään ilosanomallesi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä