Älä dissaa kilpailijoitasi

Sanotaan, että sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua. Sama pätee myös liiketoiminnassa, ainakin joidenkin mielstä. Aliarvoidaan ja dissataan kilpailijoita ja näiden asiantuntijoita. Levitetään perättömiä huhuja. Väritetään tarinoita voimakkaasti.Ei näin.

Yksi asia kannattaa nimittäin aina muistaa. Kun aliarvoit kilpailijoitasi, aliarvoit usein samalla nykyistä tai potentiaalista asiakastasi. On nimittäin niin, että asiakas ostaa ja tekee yhteistyötä myös muiden kuin sinun kanssasi. Ja niin sen kuuluukin olla. Siinä ei sinun pahansuopaiset ajatuksesi paljoa paina. Ja harvinaisen noloksi tekee asian se, että asiakas usein tekee tai on tehnyt yhteistyötä sen yrityksen ja niiden henkilöiden kanssa joita yrität painaa alas.

Itse pyrin aina kehumaan kilpailijoita. Jos joku on parempi kuin minä ja me, kerron sen suoraan. Samalla toki kerron missä minä me olemme parempia kuin kukaan muu. Mutta sen kertomiseen ei tarvita muiden dissaamista. Mikään ei ole mielestäni vastenmielisempää, kuin pyrkimys oman hännän nostamisesta painamalla muita alas.

Kehu kilpailijoitasi. Saattaa olla, että hekin puhuvat sinusta hyvää.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä