Henkilöbrändäys on uusi musta

Kun katselet ympärillesi ja tutustut viestinnän, markkinoinnin tai myynnin koulutuksiin, valmennuksiin ja tilaisuuksiin, et voi olla törmäämättä termiin henkilöbrändäys. Se on juuri nyt kuuminta hottia. Asia, jonka jokaisen pitää ymmärtää ja hyödyntää, muuten hukka perii.

Ovat piru vie vielä oikeassa. Henkilöbrändäys on jotain sellaista, mitä jokaisen johtajan, yrittäjän ja yrityksen kannattaa ja pitää ottaa huomioon. Mutta miten sitten toimia jos ennen on totuttu piiloutumaan viestinnän virallisen hutun taakse, tai jos julkisuudessa paistattelu tuntuu pahemmalta kuin hampaiden juurihoito. Sori, sinulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin ryhdistäytyä.

Henkilöbrändäys on niin yksilön (johtaja tai yrittäjän) kuin yrityksen asia. Hommassa on selkeä win-win kummankin osapuolen kannalta. Yrityksen kannalta selkeät kasvot ja ihminen ovat ne jotka markkinassa kiinnostavat. Ne tekevät yrityksestä helposti lähestyttävän. Antavat sille sielun. Ajattele Virginiä ilman Bransonia tai Applea ilman Jobsia, jos kliseisiä esimerkkejä halutaan käyttää.

Kun taas pohdit asiaa oman markkina-arvosi kannalta johtajana tai yrittäjänä, ei tarvitse olla kovinkaan ihmeellinen ennustaja, että uskaltaa sanoa, että jos sinut tunnetaan ja tiedetään, on haluttavuutesi eri luokkaa kuin niillä jotka kulkevat varjoissa. Eikä kaikkia tarvitse miellyttää Sinä päätät mikä on oma kohdeyleisösi. Yleensä tietty rosoisuus vain tekee sinusta mielenkiintoisemman ja inhimillisemmän.

Haastan sinut pohtimaan oman henkilöbrändisi rakentamista.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä