Ammattilainenkin tarvitse ammattilaisen apua

Oletko koskaan tuntenut olevasi jumissa ajatustesi kanssa? Tavalla jossa kierrät kehää, etkä oikein osaa päättää mitä valintoja tulisi tehdä jotta uusi suunta löytyy. Älä pelkää, niin minäkin olen. Siksi olen aina välillä kääntynyt ammattilaisen puoleen.

Siitähän tässä oikeastaan on kyse. Siis liikkeenjohdon konsultoinnissa. Tietyt ihmiset ovat asiantuntijoita tietyissä asioissa. Toiset taas toisissa. Se ei tarkoita sitä, ettetkö olisi asiantuntija oman toimialasi asioisssa. Mutta kuitenkin voi olla, että välillä olet vaan liian lähellä arjen asioita jotta pystyisit itse näkemään ja päättämään oleelliset asiat. Silloin ammattilaisen apu on paikallaan.

Itse käytin viimeksi viime viikolla ammattilaista. Terävöitimme omaa strategiaamme sekä tarjoomaa. Tähän olisi helppo heti todeta, ”että ei siitä keskustelusta nyt oikein mitään uutta tullut, ja oltiin me itsekin niitä asioita mietitty”. Totta sekin. Mutta kuitenkin koin, että keskustelun suurinta antia oli se, että vain kuuntelin konsultin paasausta (positiivisessa mielessä) siitä, mihin hänen mielestään tietyt businekset ovat menossa. Ja häntä kuunnellessani palaset ikäänkuin loksahtivat omassa ajattelussa paikalleen. Yhtäkkiä se, joka oli ollut hähmäistä, oli kristallin kirkasta. Niin selvää, että pystyin heti kirjoittamaan asiat paperille.

Tästä innostuneena olemme jo uudistaneet sekä yrityksemme verkkopalvelun, www.reeperbahn.fi, sekä blogini christoffernordberg.com tarinaa ja viestejä, tarjoomaa unohtamatta. Lisäksi laitoimme uuteen uskoon kuukausikirjeemme sekä myynti-materiaalimme.

Itse koin, että suurin hyöty konsultin käyttämisessä tässä tilanteessa oli se, ett saimme asiat tehtyä. Parin tunnin sparraus riitti siihen, että asiat selkeytyivät ja tapahtuivat. Yksinkertaisimmillaan tästä yhteistyössä on kyse. Ostat ulkopuolisen mielipiteen, sekä pepulle potkijan aikaa. Ja näin varmistat, että liiketoiminnalle kriittiset asiat tapahtuvat.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä