Anna asiakkaalle aina vähän ekstraa

Oletko johtaja, joka aina pyrkii maksimoimaan oman ja yrityksensä edun? Vai sellainen, joka pyrkii joka tilanteessa siihen, että asiakas kokee 110% palvelun ja toimituksen? Jos kuulut ensiksi mainittuihin, suosittelen erityisesti lukemaan eteenpäin. Jos toiseksi mainittuihin, jatka silti, lupaan, että opit jotain uutta.

Mikään, toistan, ei mikään, rakenna asiakkaan uskollisuutta yhtä paljon kuin se, että annat aina enemmän kuin sen mitä lupasit. Pahinta mitä voit tehdä, on yliluvata ja alisuorittaa. Toiseksi pahinta on luvata, ja vain juuri ja juuri suorittaa se mitä on sovittu. Nyt jos koskaan, on ryhtilikkeen aika. Sellaisen, jossa tästä lähtien pidät aina ensimmäiseksi asiakkaan edun mielessäsi.

Miten sitten lujittaa luottamusta? Kuten aikaisemmin kirjoitin, anna aina enemmän kuin lupasit. Tässä on hyvä täsmentää, että alennusten antaminen ei ole se mitä tässä tarkoitan. Ei suinkaan. Kyse on pienen pienistä yksityiskohdista. Asioista, joita ajattelet jo valmiiksi asiakkaan puolesta. Helpotat hänen huoliansa. Vähennät työtaakkaa ja stressiä. Olet aina pari askelta edellä.

Tänään annoin jälleen asiakkaalle hiukan ekstraa. Olemme saaneet valmiiksi kaksi brändistrategiaa, ja asiakas mietti ääneen, mitä hänen tulisi näistä tammikuun alun kick-offissa kertoa. Ehdotin, että koostaa tiiviin presentaation tehdystä työstä. Ja heti perään ehdotin, että minä teen presentaation hänelle valmiiksi, hänen puolestaan. Oli mahtavaa nähdä asiakkaan kasvoilla helpottunut ilme. Hänen joululomansa ei tulekaan kulumaan voimapisteen parissa, vaan hän voi levollisin mielin viettää pyhät, tietoisena siitä, että materiaalit ovat ja mailissa valmiina.

Näissä tilanteissa olisi hyvin helppo ajatella, että en tee kyseistä asiaa. Tai jos teen, työstä tulee saada sopiva korvaus. Minä en ajattele näin. Hyvä asiakastyö vaatii sosiaalista älykkyyttä siitä, koska kannattaa antaa hiukan ekstraa, ja koska taas kannattaa myydä jotain lisää.

Toki minulla on oma lehmä ojassa. Annoin asiakkaalle suuren tarjouksen brändin jalkauttamiseen liittyvistä toimenpiteistä. Mutta tästä huolimatta, voin kirkkain mielin sanoa, että tein työni asiakkaan parasta ajatellen. Asiakas päättää ostaako hän minulta lisää, minä kuitenkin varmistin jo nyt, että tähän asti tehty työ etenee kuten on luvattu.

Mitä ekstraa sinä voit tehdä asiakkaan puolesta jo tänään?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä