B2B-myyjän digiloikka

Jokaiselle meistä meille jotka liike-elämässä toimimme, ei liene kovinkaan suuri yllätys se, että digitaalisuus on muuttanut ja tulee ennestäänkin muuttamaan monen meistä tapaa niin ostaa kuin myydä asiantuntijapalveluita. Vanhat tavat toimia eivät enää pure kuten ennen ja uusiakin pitää kokeilla ja opiskella jatkuvasti.

Pidän itseäni melko varhaisena omaksujana. Silti joudun vähintään viikottain pohtimaan sitä, onko se tapa jolla omaa osaamistani markkinoin ja myyn, se paras ja tehokkain tapa hurmata potentiaalisia asiakkaita, pitäen samalla kiinni nykyisistä. Haastava markkinatilanne tuo tähän tietekin oman pikantin pienen lisänsä.

Omana kokemuksena ja suosituksena haluan ehdottomasti suositella myös sinulle oman henkiilöbrändin rakentamista digitaalisessa maailmassa. On nimittäin niin, että jos et ole Twitterissä, Facebookissa, Linkedinissä ja Instagramissa, et ole olemassa. Tällä en tarkoita sitä, että sinun pitää olla sataprosenttisen digihurmiossa ja unohtaa esimeriksi perinteisen markkinoinnin keinot tai henkilökohtaisen myyntityän suuri merkitys. Oikeastaan päinvastoin: sinun tulee pohtia, kokeilla ja kehittää itsellesi se tehokkain tapa markkinoida ja myydä.

Itse tein esimerkiksi muutama viikko sitten perinteisen suorakampanjan kirjeen muodossa, Siis sellaisen, jossa vastaanottaja saa postimerkillä varustetun kirjekuoren. Sisällä oli kutsu aamiaiselle tai lounaalle kanssani. Osumatarkkuus oli mielestäni melko hyvä, koska sain kolmekymmentä kirjettä lähetettyäni reilut kaksikymmentä tapaamista kalenteriin. Eihän toki kukaan minulle soittanut vaan minä heille, kuten olin kirjeessä luvannut.

”En ikinä ole käyttänyt enkä käytä Facebookia” toivoisi olevan lause, jota ei enää kuule. Varsinkaan kun viimeisen reilun vuoden aikana kyseinen kanava on vahvistanut asemiaan eritysesti ammatillisessa käytössä. Suosittelen kokeilemaan.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä