Brändi on se hintapreemio minkä asiakas haluaa maksaa

Näpyttele itsesi Googlen ja etsi huviksesi selityksiä sille, mitä sana brändi tarkoittaa. Löydät vastaukseksi monta pitkää ja monta leveätä tulkintaa sille, mitä meidän pitäisi kyseisestä sanasta ja sen merkityksestä ajatella. Koska itse ole kapitalistinen sika, pidän brändin kaikkein tärkeimpänä merkityksenä sitä, että se väline rahan tekoon.

Lyhyesti sanottuna, brändi on se syy miksi asiakas on valmis valitsemaan juuri sinun tuotteen tai palvelun, vaikka se olisi kalliimpi kuin naapurin tarjoama ns vastaava vaihtoehto. Kyllä, ajattelen suoraan, että brändi on väline saada omaan taskuun enemmän rahaa, koska asiakas on valmis maksamaan preemiota.

Miksi muuten kalliimpi viini maistuu sokkotesteissä paremmalta kuin halvempi vaihtoehto? Siksi, että maistaja luo itsellensä mielikuvan paremmasta tuotteesta omassa päässään, kyllä ja juuri brändin kautta.

En ole ammattilainen, mutta Seiko on varmaan teknisesti aivan yhtä hyvä kello kuin TAG Heuer. Silti ostin itselleni aikanaan tuon kalliimaan vaihtoehdon, TAG Heuerin. Halusin päästä osaksi merkin imagoa ja viestittää asialla jotain ympäristölleni. Toki kellon on teknisesti myös hieno tekele, hintapreemiota ei kannata maksaa huonosta tuotteesta.

Brändi auttaa monessa asiassa. Hyvän brändin omaava yritys saa rekrytoitua itselleen parhaat osaajat. Usein homma toimii jopa niin, että oven takana on jonoa. Pääset siis valitsemaan parhaat päältä. Myös asiakkaat ostavat hyvältä brändiltä, ja kuten aikaisemmin kerroin, ovat valmiita maksamaan kovempaa hintaa hyvästä tuotteesta tai palvelusta.

Ja jos olet rakentamassa yritystäsi myyntikuntoon, mahdollista hyvä brändi kaksi asiaa. Voit olla varma siitä, että kiinnostuneita sijoittajia pyörii jaloissa. Ja kun pääset neuvotteluun asti, saat yrityksestäsi korvauksen suuremmalla kertoimella kun mihin tavisbrändi joutuu tyytymään.

Gordon Gekkon sanoin, greed is good.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Brändi on se hintapreemio minkä asiakas haluaa maksaa
1 Yhteydet/Seurannat varten "Brändi on se hintapreemio minkä asiakas haluaa maksaa"
  1. […] Toisessa mallissa kuvaan astuu mukaan brändi. Kuten Christoffer Nordberg hyvin selkokielisesti asian blogissaan tiivistää, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä