Tänään, jokaisen kaupan kotiin saaminen vaatii enemmän työtä

Ohi ovat ajat, jolloin ovipumppu lauloi hoosianna, innokkaimpia asiakkaita piti potkia ulos tuulikaapista ja myyntimiehet kärräsivät provikoita kottikärryllä kotiin. Maailmanlaajuinen talouden tila vaikuttaa eittämättä meidän jokaisen, varsinkin myynnistä vastaavan johtajan ja yrittäjän arkeen. Tilanne ei kuitenkaan ole mahdoton, sillä voittajia ovat ne, jotka ymmärtävät tarttua jokaiseen mahdollisuuteen kuin se olisi viimeinen.

Olen jostakin itseäni viisaammalta oppinut, että myynnissä ei ole kyse siitä ostaako asiakas vai ei, vaan koska hän ostaa. Tätäkin teoriaa on välillä joutunut pohtimaan niin oman liiketoiminnan kuin sparraamieni asiakkaiden kanssa. Jossain vaiheessa tuntui siltä, että ei ollut kyse siitä ostaako asiakas vai ei, vaan ostaako yleensäkään kukaan mitään. Kauppaa ei enää tule sisään ovista ja ikkunoista. Tästä syystä pitkäjänteisen myynnin johtamisen ja myyntityön merkitys on kasvanut arvoon arvaamattomaan. Heikot, ja laiskat sortuvat nyt elon tiellä.

Otsikon mukaisesti, tänään jokaisen kaupan kotiin saaminen vaatii enemmän työtä. Enää ei riitä, että suhtaudut asiakkaan hurmaamiseen ylimalkaisesti. Tai että asiakkaan suopeasti antamaan tarjouspyyntöön vastataan sitten kun vastataan. Kovat ja vaativat ajat erottavat jyvät akanoista. Ne jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon ja raapimaan myynnin kasaan pienemmistä puroista pärjäävät. Ne jotka passiivisesti istuvat odottamasssa parempia aikoja, no jokainen arvaa miten siinä käy.

Pienillä asioilla on suuri merkitys. Omaa onnistumista edistät seuraavilla asioilla:
– reagoi nopeasti asiakkaan tarpeisiin
– tapaa asiakasta kasvotusten ja synnytä suhde
– vie myyntiprosessi ripeästi maaliin
– palvele asiakasta kuin maailman omistajaa
– tee työsi aina 110% asenteella
– pyydä tyytyväistä asiakasta suosittelemaan sinua muille

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä