Brändistrategia kiteyttää yrityksen sielun

Kaikki lähtee ihmisistä, kulttuurista ja johtamisesta. Silloinkin, kun palvelun sijaan myydään tuotteita. Ihmiset joko tekevät yrityksestä ja sen tuotteista menestyksen, tai sitten eivät. Se, miten yrityksen brändistrategia toteutuu käytännön arjessa. kohtaamisissa yrityksen henkilöstön kesken, asiakkaiden kanssa, tuotteita ja palveluita suunnitellessa ja toteuttaessa sekä pienissä yksityiskohdissa jotka tekevät brändin, ratkaisevat kaiken.

Brändistrategian tulee olla totta. Sen tulee perustua olemassa oleviin vahvuuksiin. Asioihin joissa olemme erilaisia, ja ennen kaikkea parempia kuin muut markkinalla toimijat. Ja vielä tietenkin tavalla, joka on asiakkaalle relevantti. Jos väitämme olevamme ja edustavamme jotain sellaista joka ei arjessa ole totta, emme tule menestymään. Se mitä lupaamme, tulee näkyä lunastuksena jokaisessa asiassa mitä yritys tekee.

Brändistrategian kiteytyy, tai ainakin mielestäni tulee kiteytyä, yrityksen sielu. Ne asiat, jotka ovat pyhiä, ja joita ei koskaan ohiteta tai petetä. Asiat, jotka ovat perusta menestykselle. Asiat, joita muut eivät helposti voi kopioida. Asia, jotka tekevät meistä ainutlaatuisia.

Hyvä brändistrategia on aina hyvin pragmaattinen ja selkeä. Sitä tutkiessa ei saa syntyä väärinkäsityksiä, vaan jokaisen tulee ymmärtää asiat samallla tavalla. Hyvä brändistrategia on velvoittava, niin sisäisesti kuin asiakkaan suuntaan. Hyvä brändistrategia kiteyttää yrityksen sielun niin kommunikaation kuin toiminnan tasolla. Hyvä brändistrategia pakottaa tekemään asiat tietyllä tavalla, sillä mikä edistää asiakkaan asiaa. Hyvä brändistrategia on käytännön johtamisväline arjessa, ei kassakaapissa säilytettävä teoreettinen tekele.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä