Brian Tracy Speaking Academy, päivä II

Huh. Olipahan päivä. Aloitimme aamulla kello kahdeksan, ja jatkoimme käytännössä non-stop seitsemään asti illalla. Kotiäksyiksi saimme tehtävän kirjoittaa 3-5 minuuttia pitkän puheenvuoron joka huomenna nauhoitetaan. Koska onnekseni kirjoitan ja valmennan paljon, ei käsikirjoituksen synnyttämiseen mennyt minulta kuin kolmekymmentä minuuttia. Uskon, että muut osallistujat eivät ole yhtä onnellisessa asemassa, yölamppua tullaan todennäköisesti polttamaan hyvinkin pitkälle aamuun asti. No pain. No gain.

Päivä oli sisällöltään hyvinkin antoisa ja samalla henkisesti raskas. Saimme oppia sen, että jokainen hyvä puhuja, ja ennen kaikkea uskottava esiintyjä, on autenttinen ja puhuu sydämmestään. Tämän edellytyksenä on luonnollisesti se, että on valmis antamaan itsestään paljon. Ja myös jakamaan melko henkilökohtaisiakin tarinoita. Ennen valmennusta tehdyssä kotitehtävässä olimme jo jokainen pohtineet tahoillamme omaan elämäntarinaamme ja niitä hetkiä jossa olemme seisseet tienristeyksessä miettimässä millä polulla jatkamme. Eteen tuli ilahduttavia, mutta samalla hyvinkin rankkoja tarinoita. Eräs menestyneen liiketoiminnan omistanut herrasmies, joka oli ollut fyysisestikin elämänsä kunnossa, oli yhtäkkiä saanut huomata kaiken valuvan käsistä. Firma meni konkurssiin, vaimo jätti, talo lähti alta ja lopulta myös terveys alkoi reistailemaan. Muutaman vuoden masennushoidon ja terapian jälkeen, kaveri oli vaatinut päästä neurologille josta hänet olekin kärrätty lähes suoraan leikkauspöydälle. Syynä oli otsalohkosta löytynyt, lähes omenan kokoinen kasvain. Hänelle osallistuminen tähän seminaariin oli uuden alun etsimininen. Pois sairaan kirjoista uutta valoa kohti. Monia muitakin kovia tarinoita tuli kuultua, eikä kyyneleiltä säästytty.

Päivän aikana opettelimme myös puheen rungon rakentamista. Miten herättää kuulijoiden kiinnostus? Miten kertoa oma tarinansa koukuttavalla ja henkilökohtaisella tavalla? Miten pitää huoli, että kuulijoiden mielenkiinto säilyy draaman kaarta rakentamalla, ja monia muita kiinnostavia ja oleellisia asioita.

Mekaanisen opiskelun ohella ainakin omasta mielestä kiinnostavinta antia oli kuulla muiden elämästä, haasteista ja myös niistä tavoitteista mitä kukin on itselleen asettanut.

Be authentic. Be genuine. Speak from the heart.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä