Digiaikana brändi kiteytyy palvelukokemukseen

Olen parhaillaan tekemässä brändin auditointia muutamalle kuluttaja liiketoiminnassa toimivalle yritykselle. Koska tutkimusten mukaan ihminen tekee kolmetoista hakua hakukoneella ennen kuin hän siirtyy yhdenkään yrityksen verkkosivulle, oli melko luontevaa aloittaa auditointi tätä polkua pitkin.

Jostain kumman syystä Suomessa uskotaan edelleen siihen, että enemmän on paremmin mitä tulee verkkopalveluiden sisältöön ja niiden laajuuteen. Usein tässä uskossa oleva yritys, ei ole kovinkaan paljon uhrannut ajatuksia ja aikaa käytettävyyden ja myyntiputken suunnitteluun verkkopalvelussa. Silti juuri nämä asiat ovat kriittisen tärkeitä, jos halutaan että asiakas ostaa juuri sinulta.

Huonosti suunniteltu palvelukokemus sekä ostamisen vaikeus, ovat ainakin itselle sellaisia show stoppereita, että hermot menevät suhteellisen nopeasti, ja klikkaan itseni jonnekin muualle, jossa näitä asioita on pohdittu paremmin asiakkaan kannalta. On myös hyvä muistaa, että palvelukokemuksen tulee jatkua myös tilaamisen jälkeen. Tässä moni ulkomainen verkkokauppa on aivan omaa luokkaansa paikallisiin kilpailijoihin verrattuna.

Vaikka asiakas ostaa lopputuotetta, kuluttaa hän prosessia. Tämä on hyvä muistaa kaikessa mitä tekee, tai on tekemättä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä