Visuaalisuus on yksi tärkeä osa brändiä digimaailmassa

Työskentelin vuosina 2000-2009 legendaarisessa mainostoimistossa, PHS:ssä (nyk. TBWA Helsinki). Muistan sieltä erään AD:n paidan, jossa luki, “Words are a barrier to communication”. Tämä ajattelu sopii erittäin hyvin nykyiseen digimaailmaan, jossa visuaalisuuden merkitys kasvaa kasvamistaan.

Kun seuraa aktiivisesti eri kanavien kehittymistä ja käyttöä verkkomaailmassa, ei voi olla huomaamatta, miten merkityksellistä visuaalista kommunikaatiosta on tullut. Vielä muutama vuosi sitten Instragramissa jaettiin kuvia, jotka oli pikaisesti näpsäisty kännykkäkameralla. Kun tänään katsot samaa kanavaa uusin silmin, huomaat, että monien paljon seuraajia keräävien henkilöiden kuvat ja muu visuaalisuus ovat huippuluokkaa niin aiheiltaan, asettelultaan, kuin teknisen laadun osalta.

Saman voit todeta kun katsot esimerkiksi Vlogaajien videoita Youtubessa. Ennen niin köhelöt kotivideot olivat se mitä katsottiin ja seurattiin. Nyt eniten seuraajia keräävät he, joilla on kohderyhmää kiinnostavaa ja puhuttelevaa sisältöä (tietenkin), tuotannon laadun ollessa samalla huipputasoa. Tyly fakta on se, että huonoa sisältöä ja tuotanto ei jaksa kukaan katsoa. Ja sama koskee hyvääkin sisältöä huonosti tuotettuna. Katsoja on armoton.

Erottuakseen edukseen näissä visuaalisissa kanavissa, pitää sinun pitää huoli siitä, että luot kiinnostavaa sisältöä varmistaen samalla, että tuotannon laatu on maailmantasoa. Internet kun on siitä ikävä kanava, että siellä ei ole piirisarjoja jonne voit piiloutua.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä