“Ei me täällä B2B-maailmassa brändejä tarvita”

Yleinen harhaluulo on se, että ainoastaan kuluttajyrityksillä pitää olla brändi kunnossa. Tai että kuluttajamarkkinointi jotenkin eroaa yrityksille markkinoinnista niin isosti, että siellä vallitsee täysin eri säännöt ja toimintamallit. Haastetaan hiukan tätä ajattelumallia.

Kun olet yrityspäättäjä ja olet ostamassa tuotteita tai palveluita mistä tiedät ketä kontaktoida, tai kenet ottaa vastaan kun innokas myyjä soittaa sinulle? Oletko saanut tiedon eri vaihtoehdoista äidinmaidossa vai ovatko ne vaan tupsahtaneet jostakin mieleesi? Miten rankkaat kenen kanssa haluat asioida? Mistä tiedät kuka on luotettava ja kuka ei? Kuulutko niihin jotka sanovat isoon ääneen ”minuun ei markkinoinnilla voi vaikuttaa sillä teen päätökseni vain ja ainoastaan rationaalisilla perusteilla”. Et voisi olla enemmän väärässä väitteesi ja uskomuksesi kanssa.

Brändit joilla on puhutteleva, emotionaalisesti vaikuttava tarina ja palvelulupaus ovat vahvoilla myös B2B-markkinassa. Ne erottuvat harmaasta massasta tavalla joka herättää kiinnostuksen, antaa syyn syventää keskustelua ja lopuksi varmistaa kaupan juuri sinulle. Kuka päättää mikä on sinun yrityksesi positio ja kilpailuetu markkinassa, sinä vaiko kilpailijat ja markkina? Annatko vallan muille vai määritteletkö ja johdatko omaa brändiä systemaattisesti siihen suuntaan mihin haluat. Pitäen huolen siitä, että ne asiat mitä halua teistä muistettavan resonoivat vastaanottajassa.

Jos olet B2B-yityksen johtaja haastan sinut katselemaan ympärillesi. Mikä sinun toimialan yrityksistä erottuu edukseen. On kivi kengässä kun pyritte hurmaamaan asiakkaita. Tulee jatkuvasti esille puheissa ”noi tekee asiat hyvin”. Lupaan, että siinä yrityksessä on päätetty panosta brändiin. Tutkittu markkinaa ja tunnistettu luutumat. Määritelty omat vahvuudet ja kiteyttey kilpailuetu. Aloitettu määrätietoinen johtamis- ja markkinointityö ilosanoman jakamiseksi.

Panosta brändiisi.Panostus kasvaa korkoa korolle. Kohta kilpailijat ihmettelevät, mitä tapahtui!

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä