Ei se koko, vaan miten sitä käyttää

Kenties osa teistä on jo huomannut, että monet toimialat ovat viimeisen viiden aikana muuttuneet paljonkin. Suuret pelurit, joiden palveluita asiakkaiden oli ns pakko ostaa, ovat välillä isoissakin vaikeuksissa. Kun taas monet pienemmät, niche-toimijat porskuttavat kovaa vauhtia eteenpäin. Syy on se, että niin asiakkaiden tapa ostaa, kuin käyttää palveluita on isosti muuttunut.

Muutos on lähtenyt kahdesta asiasta. Ensinnäkin, meneillään on voimakas rakennemuutos joka ravistelee toimialoja kauttaaltaan. Toisekseen, uudet johtajasukupolvet ovat erittäinkin avoimia haastaamaan tottuttuja toimintamalleja. Enää ei ole pakko ostaa vanhoilta ja etabloituneilta, ja osaksi ikävä kyllä jämähtäneiltä pelureilta. Ei voit, johtajana helpottaa elämääsi hyödyntämällä asiakaspalveluun ja timanttiseen substanssiin sitoutuneita erikoisosaajia, joka täsmäpalveluillaan auttavat sinua arjen karikoissa eteenpäin. Eikä sinun ole edes pakko sitoutua heihin vuosiksi eteenpäin peläten, että sinulle myydään kaikki maan ja taivaan väliltä. Päinvastoin, voi ostaa heiltä projektin kerrallaan, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Enää ei suuri koko takaa asiakkaan onnellisuutta ja helpompaa arkea. Maailma muuttuu, ja samalla asiat joita asiakas arvostaa ja jonka vuoksi ostaa. Pelkkä pitkä historia, ja tätä kautta saatu markkina-asema ei varmista sitä, että ole toiminnassa vielä kymmenen vuoden päästä. Saattaa nimittäin ole, että pieni ja ketterä kilpailija juuri parhaillaan houkuttelee asiakasta toisaalle. Sinne vihreämmälle puolelle nurmikkoa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä