Elämä ei ole kenraaliharjoitus

Elämä ei ole kenraaliharjoitus, sanoi eräs viisas kerran. Sanat ovat kolahtaneet itselle kovaa jo aikaisemmin, tässä hetkessä vielä enemmän. Huomaan sen siitä, että viimeisen parin vuoden aikana, olen selvästi muuttunut ihmisenä. Ennen kaikkea arvojen, mutta myös tavoitteiden ja tekemisen osalta. Oma terveys, perhe ja vapaa-aika ovat ehdottomina ykkösinä omassa priotiteettilistassa. Toki työn merkitys on edelleen suuri, jo ihan siitä syystä, että pankkitilillä ei (vielä) ole niin paljon paalua, että voisin täysin vapaaherraksi ryhtyä.

Näin vanhempana, ja jopa ehkä hiukan viisaampana, sitä ymmärtää, että vuodet kuluvat nopeasti ja eilistä ei enää takaisin saa. Siksi minulle on tärkeää joka päivä elää sitä elämää mitä itse haluan. Päätän itse mitkä ovat arvoni, mitkä ovat tavoitteeni, mitä työtä teen ja miten. Siksi varmaan olenkin yrittäjä joka vastaa omista asioistaan niin hyvinä kuin haastavina hetkinä. Vapaus tehdä asiat kuten itse haluan ilman tilivelvollisuutta, on minulle tärkeää.

Moni tekee vuoden alussa huimia uudenvuoden lupauksia. Sellaisia, jotka unohtuvat yleensä viimeistään tammikuun lopussa. Ja kun vuosi lähenee loppuaan, huomataan, että eihän ne lupaukset pitäneet alkuunkaan. Ja taas kului vuosi. Suosittelen katkaisemaan tämän kierteen, kirjaamalla omat tavoitteet paperille vaikkapa kerran viikossa. Näin ne itselle tehdyt lupaukset ovat koko ajan mielessä ja samalla alitajunta tekee töitä tavoitteita kohti.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä