Sitä saa mitä tilaa

Vanhan liikkeenjohtamisen ja markkinoinnin viisauden mukaan, voit olla joko toimialan laatu- tai hintajohtaja. Sinulla on siis kaksi vaihtoehtoista strategiaa: voit joko toimittaa parasta tuotetta ja palvelua asiakkaille jotka haluavat maksaa laadusta. Tai sitten varmistat, että sinun tuotteesi tai palvelusi on aina toimialan edullisin. Tämä viisaus toimii vielä tänäkin päivänä, ainakin osaksi. Koska maailma digitalisoituu, on tämä myös osiltaan johtanut siihen, että moni ostava asiakas kokee, että hänen pitää saada parasta laatua halvalla.

Ajatus on sinällään ihan oikein, olen itsekin ostajan samanlainen. Silti näin asiantuntijapalvelua myyvänä yrittäjänä, hämmästelen silti välillä potentiaalisten asiakkaiden hintakäsitystä. Ymmärrän toki, että jos et aikaisemmin ole ostanut vastaavaa mitä myyn, ei sinulla välttämättä ole kuvaa sitä mitä mikin maksaa. Mutta en ainakaan itse odota, että kun otan esim juristiin yhteyttä, että hänen työnsä maksaa viisikymppiä tunti.

Tai no, jos otan yhteyttä juristiin, joka laskuttaa viisikymppiä tuntia, ei odotustilani laadusta myöskään ole kovin korkealla. Silloin ymmärrän, että saan sitä mitä tilaan. Matalaa laatua halvalla hinnalla.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä