Uskon asia

Hyvä myyjä myy vaikka jäätä eskimoille, kun taas huono ei myy mitään kenellekään. Tämä on yleinen mielikuva myyjistä ja myyntityöstä. Erityisesti meillä Suomessa, jossa myyjän ammatti taitaa jäädä haaveammattien listan top satasessa kokonaan listan ulkopuolelle. Silti, myynti on ennen kaikkea ihmissuhdeammatti, ja me kaikki olemme enemmän tai vähemmän myyjiä, vaikka meillä käyntikortissa sellaista titteliä ei olisi.

Mikä sitten erottaa hyvän ja huonon myyjän? Helppo vastaus on, että monikin asia. Tiedot, taidot, tuote tai palvelu jota myyt, yrityksen maine asiakkaiden silmin, myyjän kokemus alalta ja tuotteesta jne. Koska myynti on ennen kaikkea fiilislaji, on yksi asia kuitenkin ylitse muiden, silloin kun pohditaan hyvä ja vähän huonomman myyjän eroa.

Hyvä myyjä, sellainen joka tekee kovaa tulosta ja jolla on tyytyväisiä asiakkaita, uskoo yli kaiken muun siihen tuotteeseen tai palveluun jota myy. Uskoo aidosti siihen, että asiakas saa hyötyjä ostaessaan häneltä. Uskoo aidosti siihen, että hänen myymänsä tuote on parempi kuin kilpailijoiden vastaava. Uskoo aidosti siihen, että hän menestyy myyjänä, kun vain laittaa itsensä sataprosenttisesti likoon, ja palvelee asiakkaita heidän tarpeissaan.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä