Henkilökohtaisen kirjeen voima

Parhaat ideat ovat yksinkertaisia, ja samalla tehokkaita. Pienyrittäjänä joudun jatkuvasti pohtimaan sitä, miten saamme omalle markkinoinnille ja asiakashankinnalle parhaan panos-tuotos suhteen. Niukkuus niin rahallisten kuin ajallisten resurssien osalta, pakottaa miettimään miten tehdä asiat paremmin.

Kun aloitimme yritystoimintaamme teimme kuten monet yritykset. Ideoimme prospektilistan yrityksistä ja henkilöistä, joiden uskoimme tarvitsevan palveluitamme. Tämän jälkeen otimme luurin käteen, ja soitimme heille. Koska olimme täysin uusi ja tuntematon suuruus liikkeenjohdon konsultoinnin toimialalla, oli vastaanotto usein hämmentynyttä: siis mistä soitat, mitä te teette, miksi meidän kannattaisi tavata? Tuttuja kommentteja monelle joka vastaavaa on tehnyt. Onnistuimme tässä kuitenkin suhteellisten hyvin, sillä sadan puhelun jälkeen meillä oli kalenterissa kolmekymmentä tapaamista.

Koska paikalleen ei saa jäädä makaamaan, pohdimme miten saisimme lisää tehoa tähän omaan markkinointiimme. Keksimme, että lähetetään henkilöille jotka haluamme tavata henkilökohtainen kirje ennen kun soitamme hänelle. Ajatus oli luoda odotustilaa ja tietoisuutta meistä ennen kontaktia. Tuumasta toimeen. Nopeasti selvisi, että ideamme toimi kuin häkä. Kun jatkoimme soittamista, oli luurin toisessa päässä soittoamme odottava ihminen. Sellainen joka oli iloinen ja imarreltu siitä, että oli kirjeen saanut.

Kuulostaa lapsellisen helpolta? Niin se onkin. Tärkeintä on se, että ajattelet asiat viestin vastaanottajan kannalta. Henkilökohtaisella ja häntä puhuttelevalla tavalla. Henkilökohtainen kirje on henkilökohtaista markkinointia. Sellaista joka erottuu joukosta koska juuri kukaan ei sitä tee. Ja mikä parasta, tehon lisäksi se ei maksa muuta kun kirjoittamisen vaivan ja postimerkin verran.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä