Hiekkapaperilla masturbointia

Onko sinullakin sisäinen ääni joka välillä kehuu, mutta enimmäkseen moittii sinua. Puhutko jatkuvasti itsellesi itseäsi vähätellen. Oletko oman itsesi pahin kriittiiko.

Käytin tämän viikon lauantain osallistumalla Ilkka Rajalan sekä Sami Sundivikin vetämään päivän pituiseen seminaariin. Aiheena oli ”Uudista aivosi”. Päivän aika puhuttiin neurogeneesistä sekä ravinnon ja monen muun asian merkityksestä päämme toimintaan liittyen.

Ilkka puhui paljon uskomuksista joita meillä monella on. Miten ne syntyvät. Miten ne vaikuttavat omaan elämäämme. Ja miten voimme näitä uskomuksia työstää, ja parhaimmillaan poistaa ne kokonaan omasta käyttöjärjestelmästämme. Sillä uskomuksen rajoittavat omaa elämäämme uskomattoman paljon. Pahimmillaan ne lamaannuttavat meitä täysin.

Minä en osaa esiintyä. En ole hauskaa seuraa. En ole matemaattisesti lahjakas. En osaa myydä. En osaaa johtaa. Monia asioita mitkä pyörivät usean meistä päässä. Tiesitkö, että kaikki nämä asiat sinä olet oppinut jossa vaiheessa elämääsi. Ja tämän jälkeen olet itse omalla sisäisellä äänelläsi vahvistanut tätä ”totuutta”.

Myynti on pitkälle fiilislaji. Se, että asiakas sattuu joskus sanomaan sinulle ei, ja tyrmää kaupallisen ehdotuksesi, ei tarkoita sitä, että sinä olet ihmisenä huono. Ei, vaikka useat meistä myyjistä välillä niin tuppaavaat ajattelemaan. Se tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että asiakas jostain syystä ei kokenut sinun ehdotustasi hänelle sopivimmaksi. Toki henkilökemioilla on merkitystä. Mutta sinä et ole huono ja arvoton ihminen siksi, että joku ei pitänyt sinusta. Se on hänen totuutensa, ei sinun.

Se, että jatkuvasti moitit itseäsi, on yhtä älykästä kuin hiekkapaperilla masturbointi. Kumpikaan ei ole kovinkaan älyllistä toimintaa. Mitä jos sanoisit sisäiselle kriitikollesi ”pidä turpa kiinni!”.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä