Hukutko markkinoinnin avaruuteen?

Joskus aikanaan, kun itse opiskelin markkinoinnin perusopintoja, oli eräässä kirjassa toteamus, että asiakas altistuu päivässä parille tuhannelle kaupalliselle viestille. Ja siksi markkinoijan tulee olla tarkkana, että hän viestii tarpeeksi terävästi, tarpeeksi usein, ja niissä kanavissa joissa potentiaaliset asiakkaat viettävät aikaansa.

Tänään jokainen ymmärtää sen, että viestien kakofonia on järjetön. Altistumme kevyesti laskettuna sadoille tuhansille viesteille ja muille ärsykkeille. Markkinoijat eivät enää kilpailee toisten markkinoijien kanssa, vaan kaikkien niiden, jotka tuottavat vastaanottajan kannalta kiinnostavaa sisältöä.

Miten sitten erottua? Kolme vinkkiä ja oppia. a) Älä tee kampanjoita, vaan ylläpidä jatkuvaa dialogia, b) tuota kiinnostavaa sisältöä, siis oikeasti laadukasta, niin luovan sisällön kuin tuotannon osalta, c) päätä missä kanavissa olet esimerkiksi somessa aktiivinen ja laita näihin ns all in.

Kiinnostuksen ja suhteen rakentaminen oman kohderyhmän kanssa on maratonin juoksu, ei satasen sprintti. Se mitä teet kuukaudesta, viikosta ja päivästä toiseen ratkaisee menestyksesi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä