Hyvä paha kompromissi

Myönnän. Elämäni on yrityksen johtamisen kannalta helppoa. Olen (yksin)yrittäjä. Omistan yritykseni. Olen hallituksen puheenjohtaja. Vastaa kaikista päätöksistäni, niin hyvistä kuin mahdollisista huonoista itselleni. Ja päätöksiä. Niitä teen nopeasti. Intuitioon luottaen. Kun tilanne sitä vaatii.

Moni johtaja ei pysty toimimaan yhtä suoraviivaisesti. Ei vaikka monessa tilanteessa pitäisi. Hänen täytyy varmistaa, että ihmiset sitoutuvat. Jos nyt eivät sataprosenttisesti, kuitenkin niin, että keikuttavat venettä mielummin sisä- kuin ulkopuolelta. Usein johtaja pohtii myös sitä, miten jokin päätös vaikuttaa hänen elämäänsä yrityksessä ja yleensä. Pohtii, vaikka yrityksen kannalta jokin tietty päätös olisi parempi. Ymmärrettävää ja inhimillistä. Joskus kannattaa valita taistelut jotka haluaa ja kannattaa käydä.

Kompromissi on joskus hyvästä. Harvoin siitä parhaasta päästä. Usein jopa pahasta. On nimittäin niin, että vääränlainen kompromissi ohjaa huonojen tai torsojen päätösten tielle. Kun liian monet mielipiteet kuunnellaan, ja varsinkin otetaan päätöksenteossa huomioon, saattaa johtaja huomata, että se mistä piti päättää, onkin muuttunut joksikin tyystin toiseksi keskusteluksi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä