Hyvä yhteistyösuhde vaatii myös asiakkaan sitoutumisen

Olen viimeiset kaksikymmentä vuotta työskennellyt yritysten strategian, myynnin ja brändin kehittämisen parissa. Näiden vuosien aikana olen tehnyt yhteistyötä kymmenien ja taas kymmenien eri toimialan yritysten kanssa. Aina isotooppilääkkeistä vakuutuksiin, teollisuuden purku- ja puhdistuspalveluista eläinlääkäripalveluihin. Kirjo on ollut valtava. Ja se onkin oman ammattini yksi ehdottomista rikkauksista. Saan tutustua niin eri toimialoihin, yrityksiin kuin ihmisiin.

Aina välillä tulee pohdittua itse ja yhdessä asiakkaiden kanssa sitä, mikä on toimivan yhteistyön perusta. Olennaisen tärkeää on omasta mielestä se, että henkilökemiat toimivat ja että yhteistyö on avointa. Ilman näitä kahta tuiki tärkeää asiaa, ei lopputuloksesta tule hyvä. Tapani tehdä konsultointia on sellainen, että se vaatii myös kolmannen asian: asiakkaan sitoutumisen. Pidän tätä osaa myös olennaisen tärkeänä lopputulosten kannalta.

Usein projektini ovat sellaisia, että ne itse asiassa ovat muutosjohtamisen projekteja, vaikka lähestymiskulma olisi strategia, myynti tai brändi. Tämä taas johtaa siihen, että asiakas usein huomaa, että jotta ne asiat mitä yhdessä pohdimme saadaan vietyä käytäntöön, vaatii se heiltä sataprosenttista sitoutumista. Johtamista kun ei voi konsultille ulkoistaa. Hyvä suunnitelma on vain puoliksi tehty ilman arjen aherrusta jota myös jalkatukseksi kutsutaan.

Jos asiakkaana haluat ulkopuolisen yhteistyökumppanin käyttämisestä parhaan vastiineen rahoillesi muista kolme asiaa. Valitse kumppani jonka kanssa henkilökemiat ovat synkassa. Tee yhteistyötä täysin avoimesti ja luottamuksella. Ja kolmanneksi, sitoudu itse niihin asioihin, mitkä ovat lopputuloksen kannalta olennaisia.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä