Hyvät aikeet eivät muutu kassavirraksi ilman tekoja

Strategian terävöittäminen. Prospektointi. Asiakassuunnitelmat. Myynnin systematiikka. Tuttuja sanoja monelle liikkeenjohtajalle. Sellaisia, jotka usein aiheuttavat kylmän hien valumisen selkää pitkin. Kylmän hien siksi, että luvattoman usein, nämä kassavirralle tuiki tärkeät asiat jäävät ainoastaan hyviksi aikeiksi, kun arjeen muut kiireet vievät mennessään.

Sanotaan, että asiat jotka ovat kalenterissa tapahtuvat. Tämä on hyvinkin totta, mitä tulee esimerkiksi yrityksen myyntitoimintaan. Jos et aktiivisesti tapaa asiakkaitasi, on melko epätodennäköistä, että mitään uutta kauppaa syntyy. Jos taas et tee prospektointia, ja mieti asiakassuunnitelmien kautta kenen kanssa ja mistä sinun pitää keskustella, on hyvin epätodennäköistä, että sinulla on hajuakaan siitä, kenet sinun kannattaa tavata. Ja jos asiakkaiden kontaktointi ja tapaamisten sopimininen jää lapsipuolen asemaan, kauppakello tuskin huutaa hoosiannaa.

Sovituista asioista on usein liian helppo olla olematta pitää kiinni. Johtoryhmässä jaetut yhdessä edistettäviksi sovitut asiat jäävät tekemättä, ja viikottaisissa palavereissa käydään läpi sitä mikä jäi tekemättä. Olisiko tässä ryhtiliikkeen paikka meille jokaiselle? Sovitaan mitä tehdään. Ja tehdään se mitä sovittiin.

 

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä