Myyntityö on maailman paras ammatti

Valmennan ammatikseni johtoryhmiä, partnereita ja asiantuntijoita joiden osana työtä kuuluisi olla myyminen. Kun kysyn kysymyksen ”kuinka moni rakastaa” myymistä hyvin harva käsi yleensä nousee. Kun kaivan asiaa syvemmälle, saan usein kommenttiksi ”en tykkää luukuttamisesta”. Onkohan asia ihan kuitenkaan näin? Että myyntityö on aina pelkkää luukuttamista. En ole avain valmis nielemään tätä totuuteena.

Myyminen on ainakin omasta mielestä maailman paras palveluammatti. Sellainen jossa, varsinkin B2B-myynnissä, hyvin suuri merkitys on sosiaalisella älykkyydellä. Siis sillä, että osaa rakentaa tunnesidettä toiseen ihmiseen, ja tätä kautta synnyttää luottamusta. Sellaista joka mahdollistaa yhteistyön kaupallisessa, ja muussakin, merkityksessä. Ja tämä taas on hyvin kaukana luukuttamisesta. Tottakai, tarkoitus on saada aikaan liiketoimintaan jossa raha liikkuu. Mutta ei siihen mitään luukuttamista tarvita. Kun pidät huolen tunnesiteen syntymisestä ja luottamuksen rakentamisesta (toki tuotteesi on jo kunnossa), ei sinun kovin paljoa tarvitse myydä. Parempi on antaa asiakkaan ostaa.

Minulla on missio. Muuttaa luuttuneet mielipiteet myyntityöstä ja tehdä siitä kunnioitettava ammatti. Sellainen josta jokainen asiansa osaava voi olla ylpeä. Väitän, että ilman myyntiä ei ole mitään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
3 kommenttia kohteessa “Myyntityö on maailman paras ammatti
  1. Hienoa. Mulla on sama missio! Ja on meitä muitakin, vähemmistönä valitettavasti vielä saamme taivaltaa..

  2. Christoffer Nordberg says:

    Kiitos ensimmäisestä kommentista blogiini:-)!

  3. Matti says:

    Just näin, luota itseesi, ei toki ylimielinen … Luottamus on kova sana myös, kiva asiakas tuo sulle oman kaverinsa: hei täältä voi ostaa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä